Γιάννης Κατσαρός ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, έχω ένα laptop Asus vivobook  S15 X510UF με 6GB RAM. (Το οποίο φαίνεται περίεργο που σημαίνει ότι έχει μία 4άρα και μία 2άρα). Εϊναι εφικτό να αλλαχτεί τουλάχιστον η μία από τις 2 μνήμες με μία μεγαλύτερη; Αν ναι; Πώς ξέρω ποιες είναι συμβατές; Ευχαριστώ.

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιάννη

Σύμφωνα με τη σελίδα του κατασκευαστή εδώ, το συγκεκριμένο μοντέλο δέχεται μέχρι 16GB RAM.

Με το Speccy μπορείς να δεις τι χαρακτηριστικά έχουν οι υπάρχουσες μνήμες και να πάρεις μια παρόμοια. Έχε στον νου σου ότι πρέπει να πολλαπλασίασεις τη συχνότητα που δείχνει το Speccy επί δύο.

Αν μας στείλεις ένα screenshot με τα χαρακτηριστικά, μπορούμε να σου προτείνουμε εμείς μνήμες. Αν μπορείς, στο screenshot να φαίνεται και το voltage, το οποίο βρίσκεται σε ένα επεκτεινόμενο μενού.

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

Που μπορώ να στείλω screenshot? Ως απάντηση εδώ πέρα; Γενικά Ποιες μνήμες είναι συμβατές; Τι πρέπει να κοιτάξω; Ίδια συχνότητα και ίδιος τύπος;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα στο Imgur και να μας στείλεις τον σύνδεσμο κοινοποιησης.

Σϊγουρα οι μνήμες πρέπει να είναι ο ίδιος τύπος, πχ DDR4. Επίσης, αν συνδυάσεις νέες μνήμες με παλιές, καλό είναι να έχουν την ίδια συχνότητα και απαραίτητα να έχουν το ίδιο voltage.

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

https://imgur.com/a/7fTJGiG Εδώ είμαστε, ram & motherboard. Για την τάση δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι αν τις αλλάξω ζευγάρι θα είναι εντάξει. Άντε να καίει ελαφρώς περισσότερη μπαταρία. Οπότε προτείνετε μου συμβατές, είμαι ανάμεσα σε corsair & critical αυτό που ψάχνω είναι 2400MHz, SODIMM DDR4 σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

Σκέφτομαι ζευγάρι 8άρες και να αντικαταστήσω τελείως τις παλιές.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ένα νεο ζεύγαρι είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς θα έχεις εγγυημένη λειτουργία του dual channel. Όταν συνδυάσεις άσχετες μνήμες δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση, αν και συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οι τωρινές σου μνήμες τρέχουν στα 1333 MHz, οπότε καλό είναι να πάρεις κάποιες ίδιας συχνότητας. Ο τύπος (πχ DDR4) για κάποιον λόγο δεν αναγνωρίζεται από το Speccy, αλλά με μια γρήγορη έρευνα βλέπω ότι όντως είναι SODIMM DDR4.

Αφού η μητρική υποστηρίζει DDR4, σχεδόν σίγουρα μπορεί να δεχθεί μνήμες στα 2400 MHz, αλλα δεν είναι σίγουρο.

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

Πρέπει να είναι συμβατές, αλλά ίσως καλύτερα να ψάξω για ίδια συχνότητα. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τελείως τις υπάρχουσες, υπάρχει τρόπος να δούμε αν βγαίνουν και οι δύο; Διότι είναι καλύτερα να έχω dual channel και όχι και τα 4 γεμάτα σωστά;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Τα laptop έχουν δύο slots συνήθως όχι 4. Το ιδανικό είναι πάντα να αγοράζεις kit μνημών, όπως είπα και παραπάνω. Αν δεν κάνω λάθος, το laptop σου και τα δύο slots είναι αφαιρούμενα, αλλά καλό είναι να το ανοίξεις για επιβεβαιώση. 

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

Παρεπιπτόντως αν τρέξω απο cmd wmic memorychip get speed μου βγάζει 2400 και τις 2 ενώ στο speccy τρέχουν με 1300?! Η μία είναι Hynix και η άλλη samsung θέλω  απλά να ξέρω αν είναι αφαιρέσιμες. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Το Speccy έτσι δείχνει, αλλά με δεδομένο ότι δεν αναγνωρίζει ούτε τον τύπο, μπορεί να κάνει λάθος. Τα 2400 MHz είναι συνηθισμένη ταχύτητα DDDR4 μνημών σε laptop, οπότε πιθανότατα αυτή είναι η συχνότητα των μνημών σου. Ο κατασκευαστής δεν αναφέρει κάτι, αλλά σε τρίτα site βλέπω πως οι μνήμες είναι αφαιρέσιμες. 

Γιάννης Κατσαρός απάντησε πριν 3 έτη

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθουμε λοιπόν! Σας ευχαριστώ για το βοήθεια.