Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕπαναφορά αρχείων από φορμαρισμένο εξωτερικό δίσκο
Vangelis Kosmidis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,

Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο 750gb εκ των οποίο είχα γεμάτο με 650gb (αρχεία multimedia, office).

Κατέβασα το windows tool για να έχω αντίγραφο του λειτουργικού μου (windows 10) σε στικάκι αλλά αντί για usb stick, είχα κουμπωμένο τον εξωτερικόδί

Αποτέλεσμα μου χώρισε σε 2 partitions τον εξωτερικό.

Το πρώτο είναι 32gb σε fat32 μορφή όπου υπάρχει το αντίγραφο του λειτουργικού και το δεύτερο 700gb περίπου που εμφανίζεται σαν unallocated space. Εννοείται έκτοτε δεν έχω γράψει οτιδήποτε απο πάνω.

Προκειμένου να επαναφέρω τα αρχεία μου κατέβασα και δοκίμασα κάποιες γνωστές data recovery εφαρμογές (dmde, easeus, minitool, ontrack, recuva κλπ.) Κατάφερα να ανακτήσω μέρος των αρχείων μου κατά 50% ωστόσο χωρίς το αρχικό όνομα και τη δομή των φακέλων.

Επικοινώνησα με κάποιες εταιρείες ανάκτησης στην Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να μου εγγυηθούν το 100% της ανάκτησης ή την αρχική δομή των φακέλων.

Πέρα απο αυτά τα προγράμματα γνωρίζετε οποιαδήποτε άλλη λύση?

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί είχα πολύ σημαντικά αρχεία μέσα.

Ευχαριστώ πολύ, αναμένω εναγωνίως τα φώτα σας.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δυστυχώς Βαγγέλη δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο μόνος τρόπος για να επαναφέρει αρχεία, αν δεν έχουν αποτέλεσμα οι εφαρμογές για recovery, είναι οι εταιρείες ανάκτησης.

Vangelis Kosmidis απάντησε πριν 8 έτη

ευχαριστώ πολύ, αν οποιοσδήποτε άλλος είχε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο και έχει να προτείνει κάτι αξιόπιστο ας απαντήσει παρακαλώ και πάλι ευχαριστώ.