Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΕπαναφορά αρχικού capacity σε σκληρό δίσκο?
George Ilas ρώτησε πριν 6 έτη

Με το Disk management που υπάρχει στα Administrative Tools προσπάθησα να φτιάξω δύο partition (160 gb σκληρός και 2Gb είναι το partition που έφτιαξα) έτσι ώστε να βάλω Linux Mint στο μικρό partition και να τα κατεβάσω στο μεγάλο partition (το έκανα αυτό επειδή προσπάθησα με άλλους τρόπους και δεν πέτυχε απολύτως κανένας).Το Rufus όμως δεν τα αναγνώρισε ως δύο διαφορετικά partition, έγινε ένα λάθος και τώρα έχω 8Gb χώρο, αφού το έκανα με το diskpart (clean και create partition primary).Υπάρχει τρόπος να επαναφέρω τη χωρητικότητα που είχε αρχικά? Και αυτό που προσπαθώ να κάνω μπορεί να πετύχει με κάποιο τρόπο?

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και χρόνια πολλά,
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Τι σχέση έχει το Rufus με το partition; Στείλε μου αν μπορείς μια φωτογραφία από τη διαχείριση δίσκων. 

George Ilas απάντησε πριν 6 έτη

 Με το Rufus προσπάθησα να βάλω τα Linux Mint στη χωρητικότητα των 2 GB. Το Rufus αναγνώρισε τα δύο partitions ως ένα ενιαίο και έβαλε τα Linux και στα δύο partitions,μετά όμως για κάποιο λόγο απέτυχε να το κάνει αυτό.Τώρα με το Disk Management δεν μου εμφανίζει την επιλογή Extend Volume, ενώ αν κάνω New Simple Volume στο δεύτερο και διαγράψω το πρώτο των 8 GB, δεν μπορεί να γίνει Extend Volume παρόλο που υπάρχει ως επιλογή, βγαίνει ένα μήνυμα που λέει ότι δεν γίνεται.Επίσης αν γίνεται να μου πει κάποιος πώς να βάλω τα Linux σε ένα μόνο partition έτσι ώστε να κάνω live boot και να τα εγκαταστήσω στο δεύτερο partition που είναι άδειο.

George Ilas απάντησε πριν 6 έτη

Ζητώ συγνώμη, τελικά έλυσα το πρόβλημα, έκανα καινούριο volume με το δεύτερο μέρος και με το diskpart το έλυσα.Επειδή όμως επιχειρώ να το ξανακάνω μπορείτε να μου πείτε πώς να χωρίσω τον δίσκο σε δύο μέρη και να βάλω Linux σε ένα του μέρος ωστε να κάνω format το δέυτερο άδειο μέρος δίσκου?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θα δεις τις οδηγίες του οδηγού μας για το πως θα δημιουργήσεις νέο partition. Μετά θα κάνεις boot από το στικάκι ή το DVD με τα Linux και θα επιλέξεις ως τοποθεσία εγκατάστασης το parititon που δημιούργησες.
https://www.pcsteps.gr/16905-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows/
Εδώ θα βρεις αναλυτικά τα βήματα:
https://www.pcsteps.gr/20878-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-ubuntu-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-windows/