Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕπαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ASUS X55A
Φιλολογικά Βίντεο ρώτησε πριν 8 έτη

Σε ένα ASUS X55A με προεγκατεστημένα Win 8.1 που τα αναβάθμισα σε Win 10, τώρα θέλω να κάνω downgrade στα 8.1 (έχουν περάσει οι 30 μέρες) και δεν έχω το κλειδί των 8.1 Προσπάθησα να κάνω το downgrade mε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του laptop; Πάτησα F9 κάτα την εκκίνηση και δεν γινότανε κάτι. Ακολούθησα και αυτό τον οδήγο από το site της ASUS https://www.asus.com/support/faq/1013001/  και πάλι δεν μου εμφανιζόταν η επιλογή για επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως έδειχνε η τελευταία εικόνα του άρθρου. Στο disk manger μου λεει ότι έχω ένα διαμέρισμα αποκατάστασης 840 MB. Ξέρετε αν και πώς μπορώ να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του laptop, για να επαναφέρω και τα 8.1 ή εχετε κάποιον άλλο τρόπο υπόψιν για να κάνω downgrade στα 8.1; 

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Πάτησες επανειλημμένα το f9, μπορεί να μην πιάσει την 1η φορά, επίσης πρώτα κλείσε τον υπολογιστή σου, μην τον κάνεις επανεκκίνηση. Από την στιγμή που υπάρχει το Partition θα πρέπει να δουλεύει.

Φιλολογικά Βίντεο απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασα 5 φορές το F9, αφού πρώτα έκλεισα τελείως τον υπολογιστή και τον άνοιξα ξανά χωρίς να τον κάνω επανεκκίνηση. Στον disk manager μου λέει ότι έχω δυο, και όχι ένα, διαμερίσματα αποκατάστασης τώρα που το είδα καλύτερα. Ένα 490 MB και ένα 841 MB που μπορείτε να τα δείτε εδώ http://imgur.com/V8sq4yR. Είναι σίγουρα αυτά τα διαμερίσματα για την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων; Ακόμα και να είναι όμως είναι συχνό πρόβλημα από ότι είδα σε σχετικά forum η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων όχι μόνο στα asus και ειδικά μετά από αναβάθμιση σε win10, αλλά δεν βρήκα σε αυτά κάποια λύση. Εάν έχετε υπόψη κάτι άλλο για την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων σε asus x55a που ανααβαθμίστηκε από win 8.1 σε win 10, θα με βοηθούσατε πολύ.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το θέμα είναι ότι όλα τα διαμερίσματα είναι άδεια.
Κοιτάζοντας λίγο στο site της Microsoft υπάρχει μια σχετική αντίφαση.

If your PC manufacturer provided the option, you might be able to restore your device to factory settings.
και λίγο πιο κάτω
Note

If the manufacturer set up your PC to run from a compressed Windows image file (also known as Windows image file boot or WIMBoot) and included the option to restore factory settings, that option will no longer be available after you upgrade to Windows 10.

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπω το συγκεκριμένο note, αλλά είναι προφανές ότι δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσεις στις εργοστασιακές με άδεια τα partitions