Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardware"επαναφορά συστήματος δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία"
korina varvatou ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα. Χθες προσπαθώντας να κατεβάσω ένα crack για ένα πρόγραμμα κατέβασα μάλλον ιό. Είχε ανοίξει ένα παράθυρο από κάποιο "ubronwser" ( δεν το έχω ξαναδεί, δεν ξέρω τι είναι" και όταν το έκλεινα με το Χ αυτό ξανάνοιγε. Έτσι, αποφάσισα να κάνω επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία. Αφού διάλεξα ημερομηνία και τα σχετικά, έκανε την επαναφορά αλλά όταν ανοιξε το λάπτοπ μου έβγαλε το μήνυμα ότι "η επαναφορά δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία" .Έκανα την επαναφορά 2-3 φορές από διαφορετικά σημεία αναφοράς αλλά και πάλι το ίδιο. Επίσης έτρεξα πλήρη σάρωση με το windows defender ( έκανε 3 ώρες) και δεν βρήκε κάποιο ιό. Το pc ανοίγει κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ιός και να μην το καταλαβαίνω; Για ποιο λόγο δεν γίνεται με επιτυχία η επαναφορά;

Το λαπτοπ είναι dell inspiron 15 5000, i5-7200U με win10 και το πήρα πριν 3βδομάδες περίπου...

Ευχαριστώ πολύ.

9 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά σου Κορίνα!! Ήταν λάθος αυτό που έκανες.Έπρεπε να τρέξεις κάποιο antimalware scanner.Τεσπάντων, για κάνε μια offline σάρωση με το Windows Defender(εχει τέτοια λειτουργία).

Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα,δες το άρθρο εδώ https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/ Απλώς κατέβασε τα προγράμματα και τρέξε τα. Επίσης,δες στις "επεκτάσεις" του browser κ στον "Πίνακα ελέγχου"-->"Προγράμματα και δυνατότητες"αν είναι όλα ΟΚ!

Οταν έκανες πλήρης σάρωση,το Win Defender ήταν ενημερωμένο;

korina varvatou απάντησε πριν 7 έτη

Ναι οι επεκτάσεις και τα προγράμματα στον πινακα ελέγχου είναι οκ. Όσο για το αν ήταν ενημερωμένο το windows defender δεν ξέρω, φαντάζομαι θα ήταν, δεν ενημερώνεται αυτόματα; Τώρα κατέβασα το bitdefender και κάνω system scan. Να περιμένω να τελειώσει το σκάν ή να κάνω την offline σάρωση των windows defender?

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Ήθελα την offline σάρωση του WinDef να κάνεις πρώτα. Τωρα ναι, η πλήρη σάρωση παίρνει περίπου μία ώρα. Το WinDef το χω χρησιμοποιήσει,αργεί να κάνει αυτόματη λήψη(απο τι στιγμη που ανοίγεις τον υπολογιστή).Μάλλον κατέβασες το Bitdefender "antivirus",οχι κάποιο security αλλιώς θα είχε απενεργοποιηθεί το WinDef αυτόματα.

Μιας και ξεκίνησες,αστο να τρέξει για 1 ώρα,όχι παραπάνω.Παντως,είτε βρεί κάτι ειτε όχι τρέξε κ τα άλλα προγράμματα για σιγουριά.

Εμ,για αυτό ακριβώς δε βάζω σπασμένα προγράμματα!!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γενικά όμως δε κάνει να τρέχουν 2 antivirus.Δε ξέρω όμως αν γίνεται να έχεις ενα απλό antivirus ΚΑΙ ΤΟ WinDefender μαζί.Σκέφτηκα απλώς να σου δώσω μια ιδέα επειδή γνώριζα κάποια πράγματα περι ιούς.

korina varvatou απάντησε πριν 7 έτη

Έχω κατεβάσει το bitdefender antivirus free edition και το win defender τώρα ειναι ανενεργό. Μόλις τελείωσε το σκαν και μ έβγαλε ότι βρήκε μια απειλή (Variant.Adware.Razy.63729,με file path c:/users/korin/AppData/Local/Temp/is-U9U7R.tmpsetup.exe -δεν ξέρω αν βοηθάει...) Πατάω delete ή disinfect?

Πολύ καλά κάνεις και δεν χρησιμοποιείς σπασμένα προγράμματα. Αν μπορούσα να αγοράσω αυτά που χρησιμοποιώ ( photoshop, rhino, sketchUp ) θα ήμουν ευτυχισμένη, αλλά είναι πανάκριβα. Εκτός αν εννοείς ότι υπάρχει κι αλλος τρόπος να τα βρώ. Αν γνωρίζεις κάτι και γι αυτό το θέμα, θα ήθελα πολύ να με βοηθήσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Πάτα delete και πες μου.

korina varvatou απάντησε πριν 7 έτη

Ωραία, το διέγραψα. Το bitdefender μ λέει ότι my device is protcted και ότι είναι ενημερωμένο. Ο υπολογιστής τρέχει κανονικά δεν εχω παρατηρήσει καποια διαφορά ( ούτε και πριν δλδ είχα παρατηρήσει) . Τώρα αν προσπαθήσω να κάνω επαναφορά συστήματος (σε μία ημερομηνία πριν απο το κατέβασμα των αρχείων crack και άρα του ιού) θα γίνει? Να το δοκιμάσω ή δεν εχει νόημα?

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλύτερα άστο οπως είναι εφ όσον δεν έχεις άλλο πρόβλημα.Για τα προγράμματα που λες,δε γνωρίζω σχετικά να σου πω.

Κάνε και μια Γρήγορη Σάρωση για σιγουριά όμως.

Πάντως απ'τα δυο αυτά προγράμματα,θα κρατούσα το WinDef επειδή έχει Τείχος Προστασίας(firewall) ενώ τα σκέτα Antivirus όχι.Γενικά δεν υπάρχει το τέλειο Antivirus με 100% ασφάλεια.Θέλει σε κάθε περίπτωση προσοχή σ'ότι καταβάζουμε και τρέχουμε.Χαίρομαι που κατάφερα κ σε βοήθησα!!