Νικος Μπαζιωτης ρώτησε πριν 7 έτη

Kαλησπερα προσφατα εγκατεστησα τα wisdows 10 S δοκιμαστικα ομως δεν με ικανοποιησαν και ετσι εκανα επαναφορα σε προηγουμενη εκδοση .Ομως δεν ξερω για ποιο λογο δεν εγινε η επαναφορα στα 10 pro που ειχα, μου βγαζει το μηνυμα'' An operating system wasn't found.Try disconnecting any drivers that don't contain an operating system. Press ctrl+alt+del to restart.Δοκιμασα να ξεκινησω  την εγκαταστασση μεσω dvd και μεσω BIOS setap options αλλα τιποτα, μου βγαζει το ιδιο μηνυμα. Δοκιμασα και μεσω usb τιποτα και εκει.Υπαρχει καποιος τροπος να επανορθωσω την ζημια; Ευχαριστω

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Νίκο,
Πριν δοκιμάσουμε κάποια δική μας λύση, ρίξε μια ματιά στις οδηγίες της ίδιας της Microsoft:
https://support.microsoft.com/en-us/help/3103656/-an-operating-system-wasn-t-found-error-when-booting-windows

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Καλημερα Γιωργο ,ευχαριστω για την απαντηση , αλλα απ οτι καταλαβα η microsoft  προτεινει την επανεγκατασταση των windows απο dc ή usb, το προβλημα ειναι οτι δεν ανοιγει σε κανενα απο τα δυο.Οι ρυθμισεις  στο BIOS ειναι σωστες και γινονται για καθε επανεκινηση, αλλα ή θα μου βγαζει το ιδιο μηνυμα ή θα μενει μαυρη η οθονη .Το δισκακι στον εγραφεα ακουγεται να κινηται.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Προτείνω πρώτα να δοκιμάσετε να κάνετε μία "Καθαρή Εκκίνηση".Μετά δοκίμασε να κάνεις την εγκατάσταση από το dvd των windοws που έχεις.
https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows-10/
Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης,αποσυνδέσου από το internet.
Δεν μπορώ να εγγυηθώ πως θα πετύχει,μα έτσι έκανα εγώ για να αναβαθμίσω από win 8,1 σε win10 επειδή δεν γινόταν αλλιώς.
Εγώ δεν είμαι Ειδικός.Αν θες κύριε Νίκο,περίμενε τι θα πει κι ο Γιώργος.

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστω  Dimitris Gk   αλλα δεν δουλευει κανενα αλλο πληκτρο εκτος απο το ctrl+alt+del θα περιμενω την απαντηση του Γιωργου.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γιάννη είσαι σίγουρος ότι κάνεις boot από το DVD/USB; Ποια βήματα ακολουθείς;
Από τη στιγμή που το πρόβλημα βρίσκεται στο εγκατεστημένο λειτουργικό, θα έπρεπε το boot από άλλη συσκευή να γίνεται κανονικά.
Δεν χρειάζεται να κάνεις νέα εγκατάσταση, αλλά επιδιόρθωση μέσω του DVD/USB.

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα, τα βηματα που κανω ειναι BIOS setap options--> system congiguration -->boot options-->cd-rom boot-->enabled-->yes--> f10 exit saving changes -->yes .Δεν γινεται τιποτα ή βγαζει το μηνυμα An operating system wasn't foud..........ή μαυρη οθονη, το δισκακι στον εγραφεα ξεκιναει αλλα δεν εχει καμμια εικονα.Ευχαριστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μου έχει τύχει πολλές φορές σε μητρικές να έχουν θέμα με το boot options, αλλά να μην έχουν θέμα με το "γρήγορο" boot menu. 
Όταν κάνεις εκκίνηση, σου βγάζει ποιο κουμπί πρέπει να πατήσεις για να μπεις στο BIos και ένα άλλο για το boot menu. Αν έχει αυτή τη δυνατότητα η μητρική σου, δοκίμασέ τη,
Επίσης, δοκίμασε το DVD σε έναν άλλον υπολογιστή για να βεβαιωθείς ότι έχει εγγραφεί σωστά.  

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Στο ξεκινημα  μπαινω στο BIOS με f 10 στην συνεχεια στο system congiguration  οπο υπαρχει η επιλογη boot options, οσον αφορα το dvd στον υπολογιστη που γραφω τωρα (καινουργιος) ξεκιναει κανονικα Το ιδιο γινεται και με το φλασακι που εχω τα w10 Χρειαζομαι τον παλιο για καποιες εργασιες, παντως σε ευχαριστω για την υπομονη σου και τις απαντησεις σου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Εκτός από Windows 10, επιχείρησες να κάνεις boot στον παλιό υπολογιστή με κάποια άλλη έκδοση των Windows, για να δούμε αν έχει κάποια παραξενιά συγκεκριμένα με τα Windows 10?
Κατέβασε Windows 7 δοκιμαστικά, ίσα για να δεις αν δέχεται το boot, δεν χρειάζεται να προχωρήσεις στην εγκατάσταση.
https://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-office-iso-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το boot με κάποια διανομή linux
https://www.pcsteps.gr/29041-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-linux-mint/

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Δεν κανει καθολου boot μου βγαζει το μηνυμα οτι δεν υπαρχει λειτουργικο ,Εχω τα 7 το δοκιμασα αλλα τιποτα.Θα προσπαθησω και με το linux ubutu το μηχανημα ειναι ενα HP compaq δεκαετιας Ευχαριστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα με τα Linux Νίκο; 

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 7 έτη

Τα linux περασαν κανονικα αλλα ειναι αγνωστα για μενα και δεν ξερω αν κανουν για την δουλεια που τα χρειαζομαι θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να περασω τα w μεσω ubutu δηλ οπως κανουμε φορματ στα w Ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Μήπως στην εγκατάσταση των Windows έκανες κάποιο λάθος; Μήπως δεν είχες γράψει σωστά τι ISO; Δοκίμασε άλλη μία φορά.
Γίνεται να το κάνεις μέσω των linux, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη και μπορείς να σε δυσκολέψει.
Δοκίμασε να κάνεις πάλι boot από το Usb. Αν δεν δουλέψει, δοκίμασε να εγκαταστήσεις τα Windows που είχε από την μάνα του (πχ WIndows xp) χωρίς ενεργοποίηση.
Μετά μέσω αυτών πέρνα τα 10. Πιο γρήγορο θα σου βγει από τη διαδικασία που απαιτούν τα Linux.