Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ PC
Λεωνιδας Βαρδακης ρώτησε πριν 8 έτη
Γεια σας. Μετά την εγκατάσταση μιας asus gtx 660 και δυο έξτρα μνημών ram το pc επανεκκινεί όταν τρέχει παιχνίδι. Δεν εμφανίζεται μπλε οθόνη, δεν παγώνει η εικόνα, δεν παρουσιάζει lag και οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές( gpu: max 71 – cpu : max 53) ενώ επίσης δεν επανεκκινεί πάντα, ούτε μετά από συγκεκριμένη χρήση.Στα συμβάντα αναφέρει στα κρίσιμα σφάλματα : kernel power41.Το σύστημα είναι: MSI Z77MA G45, i3 3240, PSU corsair vs650, gpu: asus gtx 660 direct cu2 oc,RAM: 4 x 2GB corsair xms3 1600MHz.Αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των υποσυστημάτων.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ: Έχει γίνει φορματ στο pc στο μεσοδιάστημα για άλλο λόγο και το πρόβλημα παραμένει. Οι drivers είναι ενημερωμένοι

11 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Λεωνίδα.

Φρόντισες οι παλιές μνήμες και οι καινούριες να είναι σε ξεχωριστά κανάλια στη μητρική? Το Dual Channel DDR είναι περίεργο, θέλει να είναι πανομοιότυπες οι μνήμες.

Δοκίμασε επίσης να βγάλεις πρώτα τις καινούριες μνήμες, να δεις αν διορθώνεται το πρόβλημα. Μετά δοκίμασε να έχεις μόνο τις καινούριες πάνω, να δεις μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικά κομμάτια.

Για δοκίμασε επίσης να απενεργοποιήσεις την αυτόματη επανεκκίνηση, μήπως εμφανιστεί κάποιο πιο πλήρες μήνυμα.

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου. Όσα μου προτείνεις τα έχω δοκιμάσει. Το μόνο που φαντάζομαι πλέον σαν πρόβλημα είναι το εξής: Εχω την αίσθηση ότι η gpu κάνει overclock μόνη της όταν θέλει και ίσως δεν της αρκεί το ρεύμα που της δίνει το psu την στιγμή εκείνη.Απ την άλλη έχω δει συστήματα με πιο ενεργοβόρες gpu και χρησιμοποιούν αντίστοιχα psu. Πραγματικά είμαι σε αδιέξοδο διότι μπορεί οι λόγοι να είναι πάρα πολλοί και με το να το πάω σε ένα τεχνικό το μόνο που θα καταφέρω είναι να χάσω τα χρήματά μου και αποτέλεσμα να μην έχω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

650άρι τροφοδοτικό, και μάλιστα καλής μάρκας, είναι τεράστιο για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, μέχρι 150watt τραβάει. Και με 500άρι το ίδιο θα λειτουργούσε.

Για δοκίμασε να την βάλεις στη δεύτερη PCI Express της μητρικής, να δεις αν σου κάνει το ίδιο.

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Σ ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μην έχω εξελίξεις να σου αναφέρω…….

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Δοκίμασα την αλλαγή θέσης,αλλά συνεχίζεται το θέμα. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι το εξής: Οι ενδείξεις στο CPUID HW MONITOR είναι

+3,3V : 3,392 – 3408
+5V :5,634 – 5,802
+12V :8,272-8,448
Τα παραπάνω είναι σε κατάσταση idle.Αναρωτιέμαι αν η ενδειξη για τα 12V είναι χαμηλή και κατα πόσο είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο πρόγραμμα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Όντως είναι χαμηλή. Λογικά το πρόγραμμα αυτό διαβάζει το BIOS, για μπες όμως κατευθείαν στο BIOS να δεις τις ενδείξεις από κει.

Αφού έχεις καλό τροφοδοτικό, υποψιάζομαι μήπως τελικά έχει θέμα με τα ρεύματα η μητρική, και όταν θέλει παραπάνω ενέργεια η κάρτα γραφικών, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Πάντως από την ένδειξη της μητρικής έχω σωστή ένδειξη,μόνο το cpuid δείχνει χαμηλότερη

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Αν έχεις ένα πολύμετρο, κάνε μια δοκιμή στο τροφοδοτικό, αν βγάζει σωστά ρεύματα. Δες εδώ, στο βήμα 3, για τις ενδείξεις που πρέπει να βγάζει.

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Απ ότι φαίνεται έχει το τροφοδοτικό πρόβλημα.Έχω ένα δεύτερο ίδιο psu στο σπίτι και το χρησιμοποίησα χωρίς να παρουσιάσει το pc κανένα πρόβλημα,μετά από έντονη χρήση. Μένει να δούμε την εξυπηρέτηση του plaisio αφού το pc είναι ακόμα στην εγγύηση.Δεν ξέρω αν θα δημιουργήσει κανένα παρατράγουδο το γεγονός ότι η gpu και οι δυο έξτρα ram ;eχουν προστεθεί μεταγενέστερα από εμένα και μάλιστα δεν τα αγόρασα από το plaisio διότι δεν τα είχαν

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν έχει σημασία η συνολική εγγύηση του υπολογιστή, κάθε υποσύστημα καλύπτεται με ξεχωριστή εγγύηση του κατασκευαστή.

Λεωνιδας Βαρδακης απάντησε πριν 8 έτη

Τελικά μου άλλαξαν τροφοδοτικό από το πλαίσιο χωρίς να είναι σίγουροι ότι είναι εκεί το θέμα. Προς το παρόν κανένα πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια