Mitsos Karamitsos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Εχω το tablet Lenovo TB-X606F. Σας έχω ξαναρωτήσει για το omacp και μου είπατε να κάνω επανεγκατάσταση εργοστασιακών ρυθμίσεων γιατί είναι malware. Το έκανα, αλλά χθες επανεμφανίστηκε. Ψάχνοντας στις Ειδοποιήσεις το βρήκα ως omacp_notification_channel με ~2 ειδοποιήσεις ανά ημέρα. Στις Εφαρμογές>Εφαρμογές συστήματος υπάρχει ως omacp μεγέθους 68,11kb. Ομως υπάρχει μόνο Αναγκαστική Διακοπή, όχι Απεγκατάσταση, άρα είναι μέρος του συστήματος. Επέλεξα Αναγκαστική Διακοπή, όμως την επόμενη φορά που ενεργοποίησα την συσκευή, το omacp λειτούργησε κανονικά. Το Zone Alarm και το ESET δεν το αναγνωρίζουν ως malware. Τί να κάνω για να το ξεφορτωθώ;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Δημήτρη

Πολλές φορές, κάποιες συσκευές (κυρίως κινέζικες) έργονται με προεγκατεστημένο bloatware, οπότε μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η Lenovo γενικά θεωρείται αξιόπιστη και δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ.

Mitsos Karamitsos απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε χρήση δεδομένων και messenger. Το tablet έχει μόνο wifi σύνδεση και εγώ δεν χρησιμοποιώ καμία εφαρμογή messenger. Πρέπει να είναι bloatware γιατί έκανα επανεγκατάσταση χωρίς σύνδεση και υπάρχει στην λίστα με τις εφαρμογές συστήματος. Επειδή δεν χρησιμοποιώ δεδομένα, ούτε messenger και δεν υπάρχει απεγκατάσταση εφαρμογής, να το ξεχάσω και να ελέγχω αραιά τον όγκο δεδομένων; Για root, αργότερα, είναι ακόμα στην εγγύηση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δυστυχώς, είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση. Οι λύσεις είναι απεγκατάσταση μέσω root ή αλλαγή ROM, αλλά και με τα δύο θα επηρεαστεί η εγγύηση.