ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα.
Εχω ενα usb 8gb το οποιο ειναι σε fat32. Ολα ηταν κανονικα μεχρι που κατεβασα απλα ενα αρχειο στο στικακι το εβγαλα μετα απο το λαπτοπ και οταν το εβαλα ξανα ολα τα αρχεια σχεδον ειχαν αντικατασταθει απο παραξενα συμβολα οπως και το ονομα του Usb..τι μπορει να συμβαινει και τι μπορω να κανω? μεσα στο στικακι υπαρχουν τρομερα σημαντικες πληροφοριες που δεν πρεπει να χαθουν με τιποτα. Παρακαλω βοηθηστε..!!
ευχαριστω

9 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Διονύση, έλεγξε το σύστημα σου αλλά και το στικάκι για ιούς. To άλλο ενδεχόμενο είναι τα αρχεία να είναι corrupted, δοκίμασε να κάνεις ένα check disk.
http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/184611en?language=en_US

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Επειδή κακώς άνοιξες κι άλλη ερώτηση ,κάνε πρώτα αυτά που λέει ο Γιώργος.Δεν είν ακόμα σίγουρο αν τα αρχεία είναι corrupted.
Κάνε πρώτα έλεγχο για ιούς ,καθάρισέ τους αν βρείς , και ΜΕΤΑ έλεγχο δίσκου με την εντολή chkdsk .(βλ. "Έλεγχος δίσκου μέσω γραμμής εντολών".)
https://www.pcsteps.gr/107260-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9/#i-7
Θεωρητικά τα corrupted αρχεία ,τι να πω...δεν είμαι Ειδικός από το PCsteps ,οι πιθανότητες να επιδιορθωθούν ,δεν είναι υπέρ σου δυστυχώς.Δες κι εδώ.
https://www.easeus.com/file-recovery/recover-corrupted-files-from-usb-hard-drive.html
Ό,τι είναι να λές ,να απαντάς εδώ στην ίδια ερώτηση.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Σε περίπτωση που υπάρχει ιός; Αν τον αφαιρέσω θα μπορώ να έχω πρόσβαση πάλι στα αρχεία και θα εμφανίζονται κανονικά με όνομα;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εξαρτάται από τη ζημιά που θα έχει προκαλέσει..βρήκε κάτι το πρόγραμμα προστασίας σου?

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Στον υπολογιστή που έκανα εκτενή σάρωση για ιούς δεν βρήκε τιποτα,είναι καθαρό και σήμερα όταν έβαλα το φλασάκι πάλι όλα τα αρχεία ήταν πάλι κανονικά με το όνομα τους όπως και ο δίσκος..τι γίνεται;

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Άρα το πρόβλημα διορθώθηκε ,σωστά ? Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τί συνέβη ,μα καλά θα κάνεις τα αρχεία σου να τα αντιγράψεις και σε 2ο αποθηκευτικό μέσο. Μη τα έχεις ποτέ μόνο σε ένα.(Αυτό είναι κανόνας)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Λογικά πρέπει να διορθώθηκε θα το διαπιστώσουμε στην πορεία χαχαχα. Μήπως φταίει που μια φορά έβγαλα το στικάκι χωρίς να του κάνω eject?

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Εννοείς δεν έκανες "ασφαλή κατάργηση" ? Πιθανόν αυτό να φταίει...Κάνε καλύτερα και μια σάρωση με το malwarebytes προληπτικά.
https://www.malwarebytes.com/
Αυτό ΜΠΟΡΕΙΣ να το έχεις εγκατεστημένο παράλληλα με το antivirus. Κάνει δουλειά και μετά τις 14 μέρες ,απλώς δε σε προστατεύει.Είναι μόνο για σκανάρισμα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ απάντησε πριν 6 έτη

Έγινε ευχαριστώ πολύ