Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ WIFI ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
Anti- Illuminati ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα σας,
δεν κατάφερα να βρω αντίστοιχη ερώτηση οπότε είπα να γράψω την δική μου. Βρίσκομαι σε επαρχία στο πατρικό μου, σε διώροφο σπίτι και έχω σύνδεση ADSL 24mbps όπου η λήψη είναι στο 100% από την κεραία του παρόχου και πιάνω το 100% της ταχύτητας download, δηλαδή 24-24,5mbps. 
Στην περιοχή μου δεν υπάρχει δυνατότητα οπτικής ίνας προς το παρών και έχω σκοπό να μετακομίσω σε ένα σπίτι γύρω στο 1 χιλιόμετρο απόσταση  που είναι όμως μονόροφο και απέναντί του στα 30 μέτρα έχει επίσης διώροφο (από την μεριά που κοιτάει στο πατρικό) και γενικά σε κάποια σημεία της απόστασης, κάποια ψηλά δέντρα όχι πυκνά το ένα με το άλλο όμως.

Σκεφτόμουν αν μπορούσα να γλιτώσω να κάνω καινούργιο συμβόλαιο, καθώς εκεί δε θα πάω μόνιμα αλλά θα πηγαινοέρχομαι και δεν θέλω να πάρω mobile internet router γιατί είναι κατ'εμέ ασύμφορο για την χρήση που το κάνω. 

Οπότε, ήθελα να ρωτήσω επειδή ψάχνομαι με επέκταση σήματος μέσω wifi από συντονισμό κεραιών τύπου parabolic μέχρι 30dbi αν αυτό είναι εφικτό, με βάση τα παραπάνω και αν γενικά έχει κάνει κάποιος σε τέτοιες αποστάσεις αυτό το εγχείρημα με έστω 50% επιτυχία. (Αν υπάρχει δυνατότερη κεραία με περισσότερα dbi μέχρι 300 ευρώ επίσης θα με ενδιέφερε να το δω)
Υ.Γ. Γνωρίζω εκ προοιμίου, ότι το κόστος αγοράς και εγκατάστασης σίγουρα θα είναι τσιμπημένο γιατί θα χρειαστεί να φτιαχτεί λογικά στο σπίτι που θα μπει η κεραία-δέκτης, μία βάση για την κεραία ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων και άνω για να ξεπεραστεί το προαναφερθέν εμπόδιο της διώροφος οικοδομής που υπάρχει μπροστά και να υπάρξει συντονισμός πομπού και δέκτη.

Θεωρώ ότι το αρχικό κόστος μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε κάποια χρόνια εφόσον επιτευχθεί αυτό και δεν χρειαστεί δεύτερο συμβόλαιο με τον πάροχο.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, θεωρητικά με δύο τέτοιες κεραίες θα έκανες τη δουλειά σου...βέβαια από τη στιγμή που υπάρχουν εμπόδια δεν ξέρεις εάν θα λειτουργήσουν ικανοποιητικά, ενώ πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις πάνω 
στις κεραίες ως προς την επέκταση σήματος..

Anti- Illuminati απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, το gain δεν είναι λίγο μικρό για απόσταση 1χλμ με εμπόδιο ολόκληρη πολυκατοικία και σε χαμηλότερο ύψωμα που θα είναι ο δέκτης για τον συντονισμό; Ή δεν ανέφερες ακριβότερο μοντέλο λόγω του κόστους;

Για τις γνώσεις που ανέφερες πράγματι δεν έχω. Αλλά είδα ότι ο τρόπος σύνδεσής τους είναι, από το ρούτερ στην κεραία πομπός και από την άλλη η κεραία-δέκτης, συνδέεται απευθείας με ένα switch και από εκεί στον υπολογιστή της άλλης γραμμής, ορίζοντας δύο διαφορετικές IP για την ζεύξη. (Αν κάνω κάτι λάθος διόρθωσέ με). Δε μου φαίνεται δηλαδή και ιδιαίτερα δύσκολο.

Το πιο δύσκολο μου φαίνεται η κατασκευή γιγάντιας βάσης 10 μέτρων στο σπίτι που θα λαμβάνει το σήμα για την ζεύξη. Ποιος θα την κάνει, ποιος θα την τοποθετήσει κλπ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Το προϊόν που σου ανέφερα έχει μεγάλη εμβέλεια. Τώρα βέβαια στη θεωρεία όλα είναι σχετικά..