Νικόλας Παπαναστασίου ρώτησε πριν 4 έτη

Χαίρεται, 
Είμαι καινούριος στο χώρο και από τα βίντεό σας ναι μεν έμαθα πολλά, αλλά η διαδικασία της έρευνας με έκανε να καταλάβω ότι ίσως και να κάνω κάποιο λάθος καθότι τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι με pc!
Δεν έχω τίποτα στην κατοχή μου (κουτί, τροφοδοτικό, επεξεργαστή, κλπ) και θα ήθελα να αγοράσω μια σύνθεση με ανώτατο όριο τα 1200€-1300€.Να διευκρινίσω εδώ ότι το όριο της τιμής αναφέρεται μόνο στον πύργο του υπολογιστή κι όχι στα περιφερειακά (πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη κλπ). 
Η χρήση θα περιοριστεί μόνο στην επεξεργασία βίντεο 4K, καθότι αγόρασα πρόσφατα drone με τέτοια δυνατότητα λήψης βίντεο, και επεξεργασία φωτογραφίας!
Προγράμματα που θα χρησιμοποιώ: DaVinci, photoshop, light room και ίσως μερικά ακόμα, ανάλογα με το τι θα καλύπτει τα ενδιαφέροντά μου. 
Ποιά πιστεύετε ότι είναι μια καλή σύνθεση σε αυτήν την τιμή;
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο τηλέφωνο 6970066545 
Με εκτίμηση Νικόλας Παπαναστασίου 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Νικόλα

Ως βάση, μπορείς να δεις τη σύνθεση των 1.450€ - 1.500€ του οδηγού αγοράς μας. Για να ρίξεις το κόστος εντός του budget σου, έχεις δύο επιλογές.

Πρώτον, μπορείς να μας σε μια λιγότερη ισχυρή Quadro ή σε με gaming κάρτα.

Οι Quadro είναι ακριβές επειδή έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν στο μέγιστο για πολλές ώρες καθημερινά.

Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις τόσο απαιτητική χρήση, μπορείς να πας σε μια gaming κάρτα με καλύτερες επιδόσεις σε χαμηλότερο κόστος. Το ποια εξαρτάται από το αν σε ενδιαφέρει το απαιτητικό gaming.

Η δεύτερη λύση είναι να πας σε 16GB RAM και γενικά να κόψεις μικρά ποσά από το κουτί και τους δίσκους.