George Veropoulos ρώτησε πριν 5 μήνες

Kαλημέρα
έχω κάποιες  εκιόνες  ( σχήματα  κυρίας) σε  pdf    μπορώ να τα κάνω  εικόνες και να τα   επεξεραστώ  να κάνω αλλαγές  κλπ
Με  το  prof  pdf  τα έκανα  jpg αλλά  δεν μπορώ να κάνω αλλαγές
 
Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα,
 
Το PDF format είναι πολύ σύνθετο, και μπορεί να περιέχει διάφορα αντικείμενα, όπως κείμενο ή/και εικόνες - είναι "container". Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα είναι extract των εικόνων σε κάποιο image-file format, όπως .jpg, .bmp ή .png. Κι όταν λέω extract, εννοώ όχι μετατροπή αλλά εξαγωγή τους όπως ακριβώς είναι μέσα, χωρίς resizing ή αλλαγή του format. Κι ο λόγος είναι ότι δεν είμαι βέβαιος για την ποιότητα του αλγόριθμου μετατροπής του prof pdf ή οποιουδήποτε pdf viewer. Η μετατροπή και οι αλλαγές καλύτερα να γίνονται από κάποια εφαρμογή επεξεργασία εικόνας. Επομένως το πρώτο βήμα είναι η εξαγωγή των εικόνων, οπότε δες αν η εφαρμογή σου έχει κάποια λειτουργία "Save Image As..." ή "Extract Image" ή "Export Image" ή όπως αλλιώς ονομάζεται. Υπάρχει και ένα open-source utility, το pdfimages.exe το οποίο περιλαμβάνεται στο πακέτο Xpdf και μπορεί να εξάγει "raw images" (πχ τα .jpg θα αποθηκεύονται σαν .jpg ως έχουν, χωρίς μεταροπή), αλλά είναι command-line και δεν ξέρω αν έχεις ευχέρεια στη χρήση τέτοιων εφαρμογών.
 
Αφού εξάγεις τις εικόνες, μπορείς να κάνεις τις μετατροπές και τις αλλαγές που θέλεις με μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας, όπως το Photoshop (αν το έχεις ήδη), το Paintshop Pro (πολύ καλό - είναι proprietary αλλά πολύ φθηνό), το GIMP (open-source, με πολλές δυνατότητες αλλά δυστυχώς με ένα πολύ περίεργο user-interface), η ακόμα και το MS-Paint των Windows, αν χρειάζεσαι κάτι απλό όπως cropping ή προσθήκη απλών σχημάτων. Υπάρχουν ακόμα και online image-processing sites, αν θέλεις να επεξεργαστείς έναν μικρό αριθμό εικόνων.
 
Έχε ακόμα υπόψη σου ότι το .jpeg/.jpg format έχει το μειονέκτημα ότι ο αλγόριθμος συμπίεσης είναι "lossy", δηλαδή δεν αποθηκεύει ακριβώς την αρχική εικόνα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που κάνεις Save η ποιότητα της εικόνας να χειροτερεύει, και από κάποιο σημείο εμφανίζονται "artifacts" - περισσότερα μπορείς να ψάξεις, πχ στη Wikipedia. Επομένως το .jpeg format δεν είναι κατάλληλο για μια εικόνα που θέλεις να επεξεργαστείς, ιδιαίτερα αν η επεξεργασία περιλαμβάνει πολλαπλά Save. Οπότε καλύτερο θα είναι να αποθηκεύεις τέτοιες εικόνες ως .png. Το .jpeg μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως export format, δηλαδή για την αποθήκευση της τελικής μόνο εικόνας, αφού έχεις τελειώσει με την επεξεργασία. Κατά τη μετατροπή/αποθήκευση ως .jpeg ορίζεις και την ποιότητα, όσο καλύτερη η ποιότητα τόσο μεγαλύτερο και το μέγεθος.

George Veropoulos απάντησε πριν 5 μήνες

καλημέρα
ευχαριστώ  για τις πληροφόριες
σκέφτηκα τις εικόνες  jpg  να  τις κανω svg

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα,
 
Το .svg format περιέχει Vector Graphics, και δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον  με κάποιον εύκολο τρόπο, να φτιάξεις vector γραφικά από raster γραφικά (pixels), όπως τα .jpg, .bmp ή .png. Χρειάζεσαι vector γραφικά? Επιπλέον, το PDF (όπως ορίζεται από την Adobe) δε μπορεί να περιέχει embedded .svg αρχεία, ίσως .swf, αν έχεις τα tools και ο viewer σου (ή του πελάτη) το υποστηρίζει. Όπως είπα και στην προηγούμενη απάντησή μου, η σωστή διαδακασία στην περίπτωσή σου θα ήταν εξαγωγή των εικόνων ως έχουν (χωρίς μετατροπή από την εφαρμογή), κατά προτίμηση σε κάποιο lossless format, πχ .png και στη συνέχεια επεξεργασία τους με κάποια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας.

George Veropoulos απάντησε πριν 5 μήνες

οκ  ευχαριστώ και πάλι