Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΕπεξεργαστής ή κάρτα γραφικών? Μέχρι τι τιμή αξίζει?
Tilemaxos Stol ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα Άγγελε,
Διάβασα το "Αγορά Υπολογιστή" και το αντίστοιχο για laptop, και θα θελα κάποιες διευκρινισείς.
Θέλω υπολογιστή κυρίως για χρήση AutoCAD 3D, Revit, Photoshop κτλ. ο οποίος όμως να σηκώνει και κάνα παιχνίδι γιατί καλή η δουλειά, αλλά χρειάζεται και κάνα διάλειμμα που και που. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις απ την μεριά του gaming, ας μην παίζει και στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση, αλλά δεν θέλω μετά από 1-2 χρόνια να βγει καινούργιο assassin's creed ή battlefield και να χρειάζεται αναβάθμιση για να το παίξει. Απ την άλλη σχεδιαστικά προς το παρόν το θέλω για εκπαιδευτική χρήση, αλλά στο μέλλον και επαγγελματικά οπότε εκεί δεν με παίρνει να αρχίσει κολλάει σε κανένα πιο σύνθετο φωτορεαλιστικό σχέδιο.
Υποθέτω πως κυμαίνομαι σε desktop για autoCAD-σχεδιασμο μεταξύ 700-1100€. Θα χρειαστεί να κοιτάξω για κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών (των αντίστοιχων τιμών σε gaming desktop) ή αυτές που έχει αρκούν για την χρήση που θέλω.
Από οικονομικής πλευράς, δεν έχω κάποια μεγάλη δυσκολία, αλλά φυσικά δεν θέλω να αγοράσω κάτι το περιττό και να το έχω μετά σαν αξιοθέατο στο σαλόνι. Οπότε και παραπάνω από 1100€ να βγει, αν είναι να είμαι καλυμμένος και για σχεδιασμό και για gaming σε κάποιο εύλογο βάθος χρόνου ευχαρίστως να τα δώσω, αν απ την άλλη αυτή ή τιμή είναι για πιο extreme απαιτήσεις και θεωρείς ότι μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και με κάτι οικονομικότερο, ας κρατήσω τα υπόλοιπα για τις διακοπές!
Ευχαριστώ!
Υ.Γ. Αν υπάρχει αντίστοιχη πρόταση σε κοντινή τιμή και για laptop ευχαρίστως να την δω, αν και από όσο είδα μάλλον με το desktop θα εξυπηρετηθώ καλύτερα

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Τηλέμαχε,

Πιστεύω η σύνθεση των 1100 ευρώ του οδηγού με μια μεσαία gaming κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό που να τη σηκώνει θα σε καλύψει απόλυτα:

Επεξεργαστής:
INTEL CORE I7-4790 3.60GHZ LGA1150 €339.00

Ψύκτρα Επεξεργαστή:
COOLERMASTER HYPER 212 EVO €35.90

Κάρτα γραφικών:
SAPPHIRE DUAL-X R9 270X 2GB €199.00

Μνήμη:
MUSHKIN 32GB 1600MHz CL9 €252.95

Motherboard:
GIGABYTE GA-Z97P-D3 €92,14

Τροφοδοτικό:
ANTEC HIGH CURRENT GAMER HCG-520 €79.90

Σκληρός Δίσκος:
TOSHIBA DT01ACA100 1TB €53,90

DVD-R:
LITEON IHAS124-14 €14,50

Κουτί:
BITFENIX COMRADE €39,10

Δεν θα συνιστούσα να πας πιο κάτω, ειδικά από τη στιγμή που θέλεις έναν υπολογιστή που να αντέξει στο χρόνο.

Tilemaxos Stol απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω πολυ! Θα ακολουθησω τη συμβουλή σου! Απο περιεργεια ομως 32GB μνημης δεν ειναι υπερβολικα? Και πως και δεν περιλαμβανεται SSD? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εφόσον θα τρέχεις βαριά επαγγελματικά προγράμματα, δεν θα πάει χαμένη η RAM.

O SSD επηρεάζει μόνο την εκκίνηση των Windows και των προγραμμάτων, αλλά δεν επηρεάζει σε τίποτα την απόδοσή τους. Το να έβαζες πχ μόνο 16GB για να βάλεις SSD, τα προγράμματα θα έτρεχαν ακριβώς όπως σε έναν υπολογιστή χωρίς SSD, απλά θα ξεκινούσαν πιο γρήγορα.

Tilemaxos Stol απάντησε πριν 9 έτη

Τέλεια! μου έφυγε και η απορία.
Για λειτουργικό έχω γνήσιους κωδικούς windows 7 και 8.1, οπότε σύμφωνα με τους αντίστοιχους οδηγούς διαλέγω ένα απ τα 2, κατεβάσω iso εγγραφή σε dvd/flash το βάζω στο καινούργιο pc εγκαθιστώ και είμαι έτοιμος. Drivers για κάρτες γραφικών κτλ τα βρίσκει αυτόματα κατα την εγκατάσταση.
Για λεπτομέρειες στην εγκατάσταση οι οδηγοί του site είναι κατατοπιστικότατοι οπότε αν δεν κάνω λάθος σε κάτι απ τα παραπάνω νομίζω ότι είμαι υπέρκαλυμμένος.
Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου, και συγχαρητήρια για το site!!