Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕπεξεργαστής για μητρική ASUS P5WD2
black⚫mailman ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα παλιό υπολογιστή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Motherboard: ASUS P5WD2, CPU: Intel Pentium D CPU 3.40GHz, CPU Socket: Socket 775 LGA, Memory: 2560 MB, Hard Disk: TeamGroup SSD Evo L7 120GB

Πρόσφατα έβαλα SSD δίσκο και η απόδοση βελτιώθηκε σημαντικά.

Θα ήθελα την γνώμη σας ώστε να κάνω την μέγιστη-καλύτερη αναβάθμιση επεξεργαστή που μπορεί να σηκώσει η μητρική. Ποιά θα ήταν η πρόταση σας?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια οι επεξεργαστές για τη μητρική σου. Μόνο αν βρεις κάποιο μεταχειρισμένο Pentium D 960.

Η μόνη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις χωρίς να καταφύγεις σε μεταχειρισμένα, και πιο ουσιαστική από το να αλλάξεις επεξεργαστή, είναι να αντικαταστήσεις όλη σου τη RAM με δύο dual channel kit 2x2GB για να έχεις σύνολο 8GB. Θα πρέπει βέβαια να περάσεις και 64bit Windows για να την αναγνωρίζουν.

black⚫mailman απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σου.

Σε ρώτησα γιατί περισσότερο ήθελα να επιβεβαιώσω ότι είναι πεθαμένο το μηχάνημα χωρίς πολλές επιλογές αναβάθμισης.

Η πρόταση που έκανες για την RAM είναι καλή, αλλά είναι ένα ερώτημα αν θα δω διαφορά στην απόδοση ξοδεύοντας 100€ παραπάνω.

Λες να αξίζει όσο άξιζε η αγορά SSD?

Με τον SSD βλέπω τεράστια διαφορά στην εκκίνηση/λειτουργία των windows και στην ταχύτητα φόρτωσης των προγραμμάτων. Μιλάμε για πραγματική ανάσταση νεκρών!

Όπως και να έχει, μάλλον πιστεύω ότι για οικονομικό και καλό μηχάνημα θα πρέπει να ψωνίσω ένα σύγχρονο ανακατασκευασμένο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σίγουρα θα δεις εμφανή διαφορά από τα 2,5GB στα 8GB. Όμως οι μνήμες DDR2 είναι πιο ακριβές από νεότερες μνήμες DDR3 και DDR4 στην ίδια χωρητικότητα (τις οποίες βεβαίως δεν δέχεται η μητρική σου) και σου είναι άχρηστες όταν αλλάξεις μητρική.

Αντίθετα, τον SSD που έβαλες, παρ' όλο που δεν τον εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο λόγως SATA II, θα τον κρατήσεις και για την επόμενη μητρική.

Στη θέση σου δεν θα έδινα άλλα χρήματα για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Καλύτερα να κάνεις μια συνολική αναβάθμιση κάποια στιγμή.

black⚫mailman απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ και να σου δώσω συγχαρητήρια για το PCSTEPS!