Τακης δεδες ρώτησε πριν 8 μήνες

Γεια σας
Ψάχνω έναν επεξεργαστή για gaming που να έχει ταβάνι περίπου τα 170-180€.
Τι μου προτείνετε;
(Ο υπολογιστής κουβαλάει μια κάρτα γραφικών 2060, 8αρα ram)

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα Τάκη, ποια μητρική διαθέτεις?

Τακης δεδες απάντησε πριν 8 μήνες

Manufacturer: Gigabyte Technology 
Name: PSSA-UD3
Version: x.x
BIOS
Bender: Award Software International
Version: F11

Τακης δεδες απάντησε πριν 8 μήνες

Vender*

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 8 μήνες

Βασικά, η μητρική είναι που χρειάζεται αλλαγή. Ο πιό γρήγορος επεξεργαστής που μπορεί να τοποθετηθεί στη μητρική σου είναι ο i7-880, ο οποίος είναι πολύ πιο αργός σε σχέση με την κάρτα σου, και βέβαια πολύ παλιός. Μπορεί ίσως να βρεις κανένα ξεχασμένο κομάτι σε κάποιο κατάστημα (σε τιμή μάλλον εξωφρενική), ή μεταχειρισμένο (που είναι λαχείο) - αλλά ακόμα κι αν τον βρείς δεν είναι μια ικανοιποιητική λύση (btw τώρα τι επεξεργαστή έχεις?). Ακόμα, η μητρική υποστηρίζει PCIe 2.0, παλιότερο από το PCIe 3.0 της κάρτας σου, ή το PCIe 4.0 που υποστηρίζουν οι σύγχρονες κάρτες. Και οι μνήμες είναι DDR3. Δηλαδή το σύστημά σου δεν αξιοποιεί καλά τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών, και δεν υπάρχει και δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισης.
 
Εφόσον θα χρειαστείς καινούρια μητρική, και βέβαια και επεξεργαστή, και μνήμες τουλάχιστον DDR4, και μάλλον θα θέλεις και τροφοδοτικό (ίσως το παλιό δε φτάνει, ή δε θα θέλεις να σου κάψει τα καινούρια σου κομμάτια), μένει μόνο... το κουτί, επομένως μιλάμε για καινούριο υπολογιστή πια. Ο παλιός μπορεί ίσως να χρησιμοποιείται σαν υπολογιστής για βασική χρήση (internet, Office κλπ, εννοείται με αποθήκευση των αρχείων εκτός του υπολογιστή, πχ cloud ή NAS), ίσως βάζοντάς του μια φθηνή κάρτα γραφικών (και να σου μείνει η 2060), ή και να πουληθεί (όσο πιάσει). Σε κάθε περίπτωση βέβαια η δαπάνη θα είναι πολύ πάνω από το ταβάνι που όρισες.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 μήνες

Τάκη, όπως ανάφεραν και παραπάνω χρειάζεσαι νέα μητρική-ραμ-επεξεργαστή. Η μητρική που έχεις ήδη δεν υποστηρίζει σύγχρονους επεξεργαστές, ενώ δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία να πάρεις έναν τόσο παλιό επεξεργαστή. Πες μας εάν θέλεις να σου προτείνουμε νέα κομμάτια, αν και θα ήταν καλύτερο να αγοράσεις ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα, όπως αυτό.