Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕπεξεργαστής i7 και μητρική
Κάρολος Καλδάνης ρώτησε πριν 7 έτη
Καλησπέρα! Έχω καταλήξει σε 2 επεξεργαστές, τον Intel Core i7-4770S και τον Intel Core i7-4790S. Θεωρώ πως ο 4790S είναι η καλύτερη επιλογή εκ των δύο, η γνώμη σας; Επίσης ο i7-5820K είναι καλή επιλογή ή καλύτερα να περίμενε κάποιος την 5η γενιά των i7;

Όσον αφορά τη μητρική θα ήθελα μια πρόταση η οποία να μπορεί να υποστηρίξει και την 5η γενιά των i7 και όχι μόνο την 4η. Σημείωση: δε με απασχολεί το gaming και δε θα ήθελα να διαθέσω πάνω από 150 ευρώ για τη μητρική.

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Κάρολε.

Ο 4790s είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.

O 5820K λειτουργεί μόνο στις High End μητρικές της Intel, που ξεκινούν από τα 200 ευρώ, συν ότι παίρνει μόνο τις ακριβότερες μνήμες DDR4 – που ακόμη δεν είναι ανταγωνιστικές με τις DDR3 -οπότε τον ξεχνάς.

Εφόσον δεν ασχολείσαι με το Gaming, αυτή είναι η καλύτερη μητρική που μπορείς να βάλεις, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μια ακριβότερη που να υποστηρίζει SLI/Crossfire.

Κάρολος Καλδάνης απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Άγγελε! Σιγά σιγά μου χτίζεις το pc μου με τις συμβουλές σου! Μια υπο-ερώτηση: ο 4790S έχει ενσωματωμένη την Intel HD Graphics 4600. Εγώ έχω την Nvidia 8600GT. Μπήκα στο GPUBoss να τις συγκρίνω αλλά δε μου βρίσκει τη δικιά μου κάρτα! Πώς μπορώ να τις συγκρίνω για να δω τη διαφορά τους;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η Intel HD Graphics 4600 είναι εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας, δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε καν με την αρκετά παλιά 8600gt.

Βέβαια, εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το Gaming, δεν θα έχεις πρόβλημα σε άλλες εφαρμογές, όπως πχ ταινίες, η 4600 θα ανταπεξέλθει μια χαρά.

Κάρολος Καλδάνης απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και την επίλυση της απορίας! Θα επενδύσω σε κάποια με παθητικό σύστημα ψύξης ώστε να μειωθεί περεταίρω ο θόρυβος!

Κάρολος Καλδάνης απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε καλημέρα και πάλι! Μου είχες προτείνει αυτήν τη μητρική
http://www.e-shop.gr/asus-z97-k-retail-p-PER.523186
η οποία μου φαίνεται εξαιρετική, παρατήρησα όμως το εξής: δεν έχει ασύρματη δικτύωση. Υπάρχει κάποια άλλη (από την ASUS ας πούμε), η οποία να έχει Wi-Fi και να είναι το ίδιο καλή; Πχ είδα την ASUS Z97I-PLUS αλλά δε γνωρίζω αν είναι το ίδιο καλή…

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τι τρισάθλια μητρική είναι η ASUS Z97I-PLUS? Μόνο δύο θέσεις για RAM? Μόνο μία PCI Express, μόνο δύο SATA?

Ειλικρινά, αν μου την χάριζαν, θα την πέταγα όπως είναι, ούτε καν στο ebay δεν θα την έβγαζα.

Γιατί δεν παίρνεις ένα φλασάκι WiFi? Δεν κερδίζεις τίποτα με το να είναι ενσωματωμένο στη μητρική.

Κάρολος Καλδάνης απάντησε πριν 7 έτη

Σκέψου ότι το E-Shop την κοστολογεί στα 149 ευρώ!!! Άρα παίρνω την εξαιρετική Z97-K και το φλασάκι και είμαι έτοιμος! Δεν ήξερα ότι δεν έχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Είναι ακριβή επειδή είναι ειδική για μικρά κουτιά, που δεν μπορούν να πάρουν πλήρεις μητρικές. Έχει διαστάσεις 17×17 εκατοστά, λιγότερες από τις μισές από μια ATX μητρική.

Εφόσον έχεις κανονικό κουτί όμως, δεν κερδίζεις τίποτα με μια Mini ITX μητρική.