Makis Tzor ρώτησε πριν 8 έτη

Για σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε...
Έχω ένα σκληρό δίσκο που "κάηκε" seagate barracuda 7200.11 500gb είχε βγει ελαττωματική αυτή η σειρά..
Έψαξα λίγο στο net και είδα διαφορα manuals, συζήτησις σε forums και video πως να φτιάξεις ένα σκληρό δίσκο αλλα δεν έβγαλα και πολύ άκρη μιας και χρησιμοποιούσαν διαφορετικές τεχνικές ktlp..
Παρα πολύ έχουμε ένα "καμένο" σκληρό δίσκο και τον πετάμε και αγοράζουμε άλλο....Το θέμα είναι πως εγώ έχω μέσα ένα txt αρχείο που έχω passwords από πολλά site μέσα σε αυτά και paysafe steam mails τράπεζες ktlp..Έψαξα στο net και βρήκα κάποια "εργαστήρια" στην αθηνα που κάνουν ανάκτηση δεδομένων από hdd αλλα ζητάνε 250euro..Δεν ψήνομε να δώσω τόσα λεφτά για ένα αρχείο + οτι δεν έχω και εμπιστοσύνη...Ο σκληρός είναι στην άκρη εδώ και  1μηνα μιας k έχω αγοράσει άλλο αλλα έχο αρχίσει να χρειάζομαι κάποια site κτλ k έχω πρόβλημα..θα ήθελα αν σας ζητήσω αν είναι δυνατόν να φτιάξετε κάποιο άρθρο επί του θέματος...από ότι είδα δεν είναι και καμια επιστήμη να βγάλεις το pcb και να το αλλάξεις..από εκεί και πέρα ναι μεν μπορεί να έχει ρίσκο αλλα αυτό είναι δικη μας ευθύνη..Το θέμα είναι πως δεν ξέρω τι να κοιτάξω 1,2,3...το μονο που ξέρω είναι πως δεν παίρνει ρεύμα..τι έπαθε ιδέα....πάντως θόρυβος ακουγόταν πριν με αφήσει...αλλα δεν είχα δόση σημασία....ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Βασικά δεν βγάζεις το pcb, βάζεις το άλλο και είσαι οκ. Θα πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να αφαιρέσεις το ROM chip και να το κολλήσεις στο νέο pcb. Και όλα αυτά εφόσον είσαι σίγουρος ότι έχει πρόβλημα το pcb και όχι η κεφαλή πχ.
Είναι κάτι που απαιτεί εξειδίκευση, να ξέρεις να χειρίζεσαι και κολλητήρι και γνώσεις και ικανότητα στην αναζήτηση του κατάλληλου ανταλλακτικού. Όπως καταλαβαίνεις, δεν απευθυνόμαστε σε τέτοιο κοινό.