Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕπιδιόρθωση και μερική αναβάθμιση ή αγορά;
ignorant ρώτησε πριν 9 έτη

Έχω ένα desktop περίπου δεκαετίας multirama που εδώ και χρόνια (λόγω και κακής συντήρησης – έχει πιάσει κυριολεκτικά ιστούς από αράχνες μέσα) καταρρέει σε όλα τα επίπεδα (κυρίως κολλάει και ανταποκρίνεται πολύ αργά τόσο στο browsing όσο και στις υπόλοιπες εφαρμογές ενώ είναι ανυπόφορος ο θόρυβος όταν λειτουργεί). Πριν ενάμιση χρόνο  ένας τεχνικός έκανε format και πέρασε τα windows 7 home premium(δεν ξέρω αν είναι αυθεντικά). O επεξεργαστής είναι o Intel(R)  Core™2 CPU 4300 @ 1.80GHz, RAM: 1GB, λειτουργικό σύστημα: 32bit, δείκτης εμπειρίας των windows:2,0. Επίσης διαβάζοντας επισταμένως το site σας έκανα κι εγώ αρκετές αλλαγές το τελευταίο διάστημα (απεγκατέστησα το άθλιο antivirus Microsoft essential κι εγκατέστησα το Avira καθώς και τα Malwarebytes Anti-Malware και Ccleaner, απεγκατέστησα άχρηστα προγράμματα, απενεργοποίησα άλλα κλπ) που αρχικά φαίνεται να «ελάφρυναν» κάπως το σύστημα αλλά μάλλον χρειάζονται πιο δραστικές επεμβάσεις. Αξίζει τον κόπο να καλέσω πάλι τεχνικό ώστε να κάνει κάποιες μικροδιορθώσεις για καλύτερη απόδοση (πχ καθαρισμό κουτιού, αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας, format, προσθήκη μνήμης τουλάχιστον 2 GB) δεδομένου ότι το budget είναι εξαιρετικά περιορισμένο αυτή τη στιγμή ή καλύτερα να αγοράσω καινούργιο υπολογιστή αργότερα; Μήπως λόγω παλαιότητας/κακής συντήρησης οι απαιτούμενες –για σωστή λειτουργία- αλλαγές είναι πολύ περισσότερες και αντιστοιχούν χρηματικά σε έναν καινούργιο υπολογιστή με καλύτερες δυνατότητες εν γένει και δεν συμφέρουν; Πχ μήπως πρέπει να γίνει μια συνολική αναβάθμιση για να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα; Αν συμφέρουν, εσείς ποιες αλλαγές/διορθώσεις προτείνετε; Επίσης θα λυθεί με αυτές τις αλλαγές το πρόβλημα του έντονου θορύβου; Ελπίζω να μην καταχρώμαι την φιλοξενία σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Υ.Γ Χρησιμοποιώ κυρίως internet/skype/office(κυρίως word) ταυτόχρονα και σπανιότερα torrent και vlc ενώ θα μ’ ενδιέφερε στο μέλλον κι ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας/δημιουργίας βίντεο.

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Πρακτικά θα χρειαστείς οπωσδήποτε έναν σκληρό δίσκο και μνήμη 4GB συνολικά για να δεις ουσιαστική βελτίωση.
Ο θόρυβος,με τον καθαρισμό και την αλλαγή πάστας, θα μειωθεί σε κανονικά επίπεδα.
Συνεπώς αν υποθέσουμε  όλα αυτά μαζί σου στοιχίσουν γύρω στα 150€, προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν σε συμφέρει, όπως και σε καμιά περίπτωση δεν σε συμφέρει συνολική αναβάθμιση.
Ίσως να δεις τι μπορείς να κρατήσεις από τον συγκεκριμένο υπολογιστή, πχ το κουτί το dvd πληκτρολόγια ποντίκια κλπ. και τα λεφτά που θα έδινες για την επισκευή να τα διαθέσεις για την αγορά των πρώτων κομματιών.
Ανάλογα με το τι θα κρατήσεις, μπορείς να ξεμπερδέψεις με ένα ποσό γύρω στα 200-250€ για ένα αξιοπρεπές μηχάνημα.