Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Προγράμματα / SoftwareΕπιλογή διαφορετικού δίσκου C με απο κλωνοποίηση
Ευάγγελος Φαλούτσος ρώτησε πριν 2 έτη

Μετά απο κλωνοποίηση SATA δίσκου (KINGSTON A400) σε Μ.2 NVMe (SILICON POWER ACE A60) δίσκο αφού επιλέγω ως πρώτη επιλογή boot απο UEFI της μητρικής (ASROCK A320M-HDV) τον νέο δίσκο, στη διαχείριση δίσκων των Windows ως κύριος δίσκος C αναγνωρίζεται ο παλιός. Και οι δύο δίσκοι είναι διαμορφωμένοι σε gpt. Τι μπορώ να κάνω για να έχω ως κύριο C δίσκο τον καινούργιο και τον παλιό συνδεδεμένο απλά για αποθήκευση αρχείων?

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ευάγγελε
Ο παλιός δίσκος περιέχει ακόμα το λειτουργικό μέσα; Αν ναι, αφαίρεσε τον και δες αν ο νέος δίσκος κάνει κανονικά boot και φαίνεται ως C. Αν ναι, σύνδεσε ξανά τον παλιό δίσκο και κάνε τον διαμόρφωση. 

Ευάγγελος Φαλούτσος απάντησε πριν 2 έτη

Ο παλιός δίσκος περιέχει ακόμα το λειτουργικό. Στη διαχείριση δίσκων δεν μου επιτρέπει να κάνω διαμόρφωση επειδή αναγνωρίζει πως σε αυτόν τον δίσκο είναι τα windows. Υπάρχει τρόπος να κάνω διαμόρφωση στον παλιό δίσκο απο UEFI?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Σίγουρα κάνεις boot από τον σωστό δίσκο; Δοκίμασε να αφαιρέσεις τον παλιό εντελώς. 

Ευάγγελος Φαλούτσος απάντησε πριν 2 έτη

Μετά την κλωνοποίηση αποσυνδέω τον παλιό δίσκο και κάνει κανονικά boot απο τον καινούργιο, ο οποίος και αναγνωρίζεται ως δίσκος C απο τα windows. Όταν ξανασυνδέω τον παλιό δίσκο, για να κάνω διαμόρφωση και να τον χρησιμοποιώ πλέον μόνο για αποθήκευση αρχείων, τα windows αναγνωρίζουν τον παλιό ως δίσκο C παρόλο που επιλέγω απο UEFI να κάνει boot απο τον καινούργιο δίσκο.

Ευάγγελος Φαλούτσος απάντησε πριν 2 έτη

Θα μπορούσα απο το PC μου να διαγράψω τον παλιό δίσκο χωρίς όμως να μπω στα windows?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να συνδέσεις τον παλιό δίσκο ενώ έχεις κάνει boot από τον νέο, αλλά καλό είναι να μην το κάνεις, γιατί μπορει να πάει κάτι λάθος με τη τροφοδοσία.

Μια εύκολη λύση είναι να κάνεις boot από ένα USB με κάποιο λειτουργικό και να κάνεις από εκεί διαμόρφωση του παλιού δίσκου, χωρίς να προχωρήσεις μετά σε εγκατάσταση.

Ευάγγελος Φαλούτσος απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ.