Nasos Stentoumis ρώτησε πριν 7 έτη

Τώρα που έμαθα πιο πολλά για τους καινούριους AMD Ryzen και ότι είναι πιο φθηνοί από τους i5 7ης γεννιάς σκέφτηκα αντί για Intel Cor i5 7500,  AMD Ryzen 5 1500x. Είδα ότι είναι καλύτεροι και πιο οικονομικοί. Ισχύει αυτό;;;;
Τώρα αντί για nvidia θα ήταν καλύτερο να βάλω κάρτα Radeon. Είναι καλύτεροι οι Radeon απ΄τους nvidia. Θα δουλεύει καλύτερα ο Ryzen με κάρτα Radeon;;;; Προτείνετέ μου μια κάρτα γραφικών που να ταιριάζει με τον Ryzen

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Νάσο, μέχρι πόσα χρήματα θα ήθελες να δώσεις ?

Nasos Stentoumis απάντησε πριν 7 έτη

θα ήθελα να δώσω μέχρι 200€

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το είναι πιο οικονομικοί είναι σχετικό. Ο i5 7500 κοστίζει 226,90 στο e-shop, ο Ryzen κοστίζει 207,50. 20 ευρώ δεν είναι σπουδαία διαφορά για έναν επεξεργαστή που θα κρατήσεις 5 χρόνια.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την απόδοση, o 1500x είναι ελαφρώς κατώτερος σε απαιτητικά παιχνίδια. Αν ο υπολογιστής είναι κυρίως για gaming, στη θέση σου θα έπαιρνα τον i5.
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-1500x-cpu,5025-8.html
Δεν έχει καμία σχέση το αν θα πάρεις κάρτα γραφικών Nvidia ή AMD με βάση τον επεξεργαστή. Κανένας επεξεργαστής δεν έχει καλύτερη απόδοση με μια συγκεκριμένη μάρκα.
Στα 200 ευρώ μια καλή GTX 1050 Ti είναι η καλύτερη επιλογή. Αν και θα ήταν πιο έξυπνο να έβαζες πιο οικονομικό επεξεργαστή, πχ i3, με μια GTX 1060, θα είχες καλύτερη απόδοση σε όλα πρακτικά τα παιχνίδια.
Δεν είναι καθόλου καλή τακτική η κάρτα γραφικών να κοστίζει το ίδιο με τον επεξεργαστή, πρέπει πάντοτε να κοστίζει περισσότερο.