Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕπιλογή κινητού τηλεφώνου
Sakis Tag ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα θα θελα να ρωτήσω, η επιλογή αγοράς κινητού τηλεφώνου με κριτήριο τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα test δοκιμής (Antutu, BaseMark, κ.α.) κατα πόσο είναι σωστό ''σαν κριτήριο'' και αξιόπιστα τα αποτελέσματα των test; Για παράδειγμα στο GSMarena: iphone12 AnTuTu: 568674 (v8) , OnePlus Nord AnTuTu: 279579 (v8) , Samsung Galazy Note8 AnTuTu: 201065 (v7), OnePlus 8T AnTuTu: 586000 (v8). Και τέλος θα θελα τη γνώμη σας για αγορά κινητού γύρο στα 400Ε όχι πολύ μεγάλο (είμαι κάτοχος iphone se εδώ και 3 χρόνια) δεν το θέλω για games,λιγεσ φυτογραφίες και αυτές για τη δουλειά, ελάχιστη χρήση στα sosial media! Ευχαριστώ για το χρόνο σας  και την υπομονή σας!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Σάκη

Το κατά πόσο τα benchmarks είναι κριτήριο επιλογής εξαρτάται από τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις και τη διαφορά στα αποτελέσματα μεταξύ των συσκευών.

Οι επεξεργαστές στις μεσσαίες κατηγορίες συσκευών και πάνω είναι πλέον σημαντικοί ισχυροί, οπότε σε απλή χρήση πρακτικά δεν θα καταλάβεις διαφορά. Για κάποιον που κάνει βαριά χρήση (πχ gaming), είναι πιο σημαντικό κριτήριο.

Όσο αφορά την αγορά, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό αγοράς μας εδώ.