aenaos ploutos ρώτησε πριν 6 έτη

Έχω ναεπεξω μεταξύ του δυναμικού μικροφώνου shure ss 5h delux διότι παίζω μουσικό όργανο και συγκεκριμένα κλαρινέτο. Η να διαλέξω το rode που είναι σχεδιασμένο για dslr κάμερες φωτογραφικές. Αυτή την στιγμή έχω την  dslr canon 1200 και έχει και ν video HD. Από χρόνια ασχολουμένων με την φωτογραφία. Πείσεις υπάρχει και το μικρόφωνο saramonic το οποίο θέλω να επιλέξω. Πείσεις εάν αναβαθμίσω τον εξωπλησμο μου από canon  σε   nikon πιο συγκεκριμένα την nikon d7500 η οποία έχει δυνατότητες 4k θα χιαστό εξωτερικό μικρόφωνο για η κάμερα η συγκεκριμένη με. Καλύπτει. Ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε μου, είναι τόσο δύσκολο πράγμα ο ήχος. Στο δικό μας το κανάλι έχουμε αλλάξει κυριολεκτικά 5 μικρόφωνα, και ακόμα δεν είμαστε 100% ικανοποιημένοι.
Τα Rode είναι shotgun μικρόφωνα, που είναι πολύ κατευθυντικά. Αν είναι να ηχογραφείς ένα μόνο όργανο, λογικά θα σε καλύψει. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν δοκιμάσεις ένα μικρόφωνο στο χώρο σου και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου, είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις αν θα σου αρέσει ο ήχος του.
Τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στις κάμερες είναι ό,τι χειρότερο, δεν συγκρίνονται σε κανένα επίπεδο ακόμα και με το απλούστερο εξωτερικό μικρόφωνο.