Rafail . ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα σας,

έχω το Toshiba Satellite L750-1GN (PSK2YE-0G200JGE). Πρόσφατα κάηκε ο φορτιστής του ο οποίος απέδιδε 3,95Α, με 19V. Βρήκα και χρησιμοποίησα ένα της Fujitsu Siemens που αποδίδει όμως 3,25Α, ΑΛΛΑ στα 20V. Το λάπτοπ λειτουργεί. Δεν έχω δοκιμάσει όμως σε high perfomance. Φυσικά, προσέχω για υπερθέρμανση. Διάβασα αρκετές παρόμοιες ερωτήσεις και σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Εν μέρει κατανόησα τι πρέπει να κάνω. Συνεπώς έψαξα και βρήκα κάποιους φορτιστές.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας κάνω τις κάτωθι ερωτήσεις:

  1. Υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψω κάποιο τμήμα του (hardware) βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα;
  2. Θα μπορούσατε να μου πείτε εάν αυτός ο φορτιστής (http://interfox.gr/o-toshiba-19-volt-3-95a-75w-5-5-2-5mm.html - για παράδειγμα) ή αυτός (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=46568&cat=17) θα κάλυπτε στο μέγιστο τις ενεργειακές απαιτήσεις του υπολογιστή;
  3. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε εσείς κάποιον φορτιστή; (Σημείωση: Μπορώ να διαθέσω μέχρι 20Ε).

Θα ήθελα να σημειώσω πως θα με βόλευε περισσότερο - χωρίς αυτό να αποτελεί περιοριστικό παράγοντα - η παραγγελία από κάποιο e-shop point.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

2 Απαντήσεις

Rafail . απάντησε πριν 8 έτη

Βρήκα αυτόν (http://www.e-shop.gr/akyga-ak-nd-02-notebook-adapter-for-toshiba-19v-395a-75w-p-PER.213490) τον φορτιστή από τα e-shop. Θα ταίριαζε στο laptop; Σημειώνω ότι μέτρησα τις διαστάσεις του φορτιστή και βρήκα τις αναγραφόμενες στο βύσμα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γενικά ακόμα και μικρές διαφορές στα Volt μπορούν να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα. Έχει τύχει σε laptop που ήθελε πολύ συγκεκριμένη τάση, μια διαφορά μικρότερη από μισό volt έκανε το touchpad να μην λειτουργεί σωστά.

Θεωρητικά η υψηλότερη τάση από αυτή που έχουν σχεδιαστεί τα κυκλώματα, τα ζορίζει περισσότερο, και μειώνει σε κάποιο βαθμό το χρόνο ζωής τους. Η ζημιά όμως θα είναι περισσότερο μακροπρόθεσμη, εκτός αν κάποιο υποσύστημα ήταν ήδη στα τελευταία του από αστοχία υλικού.

Αυτός ο φορτιστής που αναφέρεις θα σε καλύψει. Θα ήταν καλύτερα βέβαια αν ανέφερε συγκεκριμένα ποια μοντέλα toshiba υποστηρίζει, αλλά δεν αποκλείεται η Toshiba να έχει πιο στάνταρ βύσματα από άλλες εταιρείες, όπως η HP που ειλικρινά δεν έχω δει δύο laptop της με το ίδιο βύσμα.