Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕπιλογή οθόνης και σύνδεση με laptop
Κώστας Σιώπης ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα,
Πρόκειται να αγοράσω οθόνη για σύνδεση με λάπτοπ. Το λάπτοπ χρησιμοποιείται για εργασία από το σπίτι (κανονικά, 8ωρο). Σχεδόν αποκλειστικά office, με outlook και ταυτόχρονα 2 excel ή ένα word ή αντιγραφή από word σε word. Σε φάση μη εργασίας, βασική επεξεργασία φωτογραφίας, οργάνωση αρχείων, φακέλων κλπ σε δίσκο και NAS. Πολύ σπάνια προβολή στο youtube ή ταινίας. Έχω προβληματισμό σχετικά με το είδος της οθόνης αλλά και με τη σύνδεση.
Αρχικά για τη σύνδεση, το λάπτοπ (huawei matebook x pro 2020, i5-10210U με intel uhd620 και nvidia mx250 2gb) έχει 2 θύρες usb-c. Δίνοντας serial number στην αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι το usb-c μπορεί να δώσει σε εξωτερική οθόνη μέχρι 4k αλλά δεν μπορούσαν να πουν κάτι για Ρυθμό ανανέωσης (hz). Υπάρχει και αντάπτορας που βγάζει hdmi αλλά από ο,τι διάβασα ειναι καλύτερα να πάω απευθείας από τη usb-c στη usb-c της οθόνης. Έχω μια αμφιβολία για το τι μπορεί να δώσει αυτή η σύνδεση. Δεν μιλάμε για παιχνίδια αλλά πχ να βλέπεις κανονικά βίντεο σε 4Κ.
Σχετικά με τον τύπο οθόνης, έχω 3 επιλογές (απαραιτήτως με usb-c και για τροφοδοσία αλλά και hub) και κατανοώ ότι ίσως είναι προσωπικό ζήτημα. Παρ' όλα αυτά, τις καταγράφω:
1. 27" qhd. Ίσως η πιο λογική επιλογή. καλή ανάλυση και καλό μέγεθος. Κι αν φοβάμαι για το hardware, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα το λάπτοπ να τροφοδοτήσει σε αυτή την ανάλυση. Σίγουρα η δουλειά θα βγαίνει και λογικά 2 παράθυρα θα εμφανίζονται άνετα.
2. 32" 4Κ. Ίσως να είναι το μέλλον και να πάρω αυτήν και να ησυχάσω. Βέβαια πιθανότατα να είναι αρκετά μεγάλη για την παραπάνω χρήση και μάλιστα σε ένα κανονικό, όχι μεγάλο γραφείο. Μάλιστα, εαλ. ΑΣ. ς

1 Απαντήσεις

Κώστας Σιώπης απάντησε πριν 1 έτος

Παρακαλώ, αν γίνεται, να διαγραφεί η ερώτηση, ανέβηκε ημιτελής. Έχει καταχωρηθεί εκ νέου