Dimitris Asimomitis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα, Σχετικα με την ερευνα οθονης που εχω κανει ακουω διαφορα και εχω μπερδευτει ακομη περισσοτερο. Λοιπον η οθονη που χρειαζομαι πρεπει να ειναι 27" πανω στην οποια θα συνδεθει ενα ps4 pro και ο υπολογιστης. Η χρηση λοιπον θα ειναι και gaming αλλα και multimedia. Εχω διαβασει τα υπερ και τα κατα των ips και tn panel. Απο αναλυση θα ηθελα 1080p σε συνδυασμο με gtx 1060 μιας και εκρεμμει ακομα η αγορα καρτας γραφικων αλλα ακουω οτι ειναι μικρη η αναλυση για 27". Το ερωτημα λοιπον ειναι τι ειδους πανελ θα με καλυψει και αν τα 1080p στην 27" ειναι ικανοποιητικα. Απο εκει και περα εαν παω σε 1440p θα πρεπει να παρω μια gtx1070 και εκει αρχιζει και ξεφευγει το πραγμα. Το ποσο που μπορω να διαθεσω για οθονη ειναι εως 400€. 

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη
Το αν είναι μικρή η ανάλυση 1080P για τις 27 ίντσες είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. Κάποιους χρήστες τους ενοχλεί, θεωρούν πως φαίνονται πολύ τα pixels, άλλοι χρήστες δεν το παρατηρούν καθόλου.
Το καλύτερο θα ήταν να δεις σε κάποιο κατάστημα σε λειτουργία μια οθόνη 27 ιντσών με ανάλυση Full HD, για να κρίνεις για τη δική σου περίπτωση.
Σίγουρα πάντως με την GTX 1060 τα 1080p είναι ιδανικότερη ανάλυση, στα 1440p θα ζοριστεί.

Dimitris Asimomitis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα Αγγελε, 
Ναι πηγα και ειδα οντως στα 1080 βλεπω pixels ακομα και σε μεγενθυση 150%  στη 1440p δεν εβλεπα κατι ηταν ολα καθαρα. Τωρα ξερω οτι η 1060 πεφτει λιγο μικρη, αλλα τα παιχνιδια που θα  παιζει ο μικρος (και εγω καμια φορα γιατι οχι) στο pc δεν εχουν τρελες απαιτησεις fifa - fortnite και επειδη η οθονη θα ειναι και για ps4 αποφασισα να παω σε 1440p και σε tn. Την καρτα γραφικων καποια στιγμη την αλλαζω η οθονη θα μεινει. Ναι σιγουρα μια ips εχει ποιο ζωντανα χρωματα αλλα και καποιες καλες tn  που ειδα στα χρωματα ηταν αξιοπρεπεστατες. Αν θες μου λες την αποψη σου.
Μεχρι τωρα με εχεις βοηθησει υπερ το δεοντως να φτιαξω ενα πολυ καλο pc και σ ευχαριστω για αλλη μια φορα!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Εφόσον οι οθόνες που είδες σε ικανοποιούν, δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω. Η ποιότητα της εικόνας είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική. Και όντως, παιχνίδια όπως το Fortnite και το Fifa δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις.
Σίγουρα πάντως αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή οθόνη.