Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕπιλογή σωστής ROM για Xiaomi Redmi Note 3
Τατιάνα Τσίρκα ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα σας και πάλι! Πριν τρεις μέρες είχα κάνει μια ερώτηση για το πώς θα μπορούσα να κάνω αλλαγή ROM σε ένα Xiaomi Redmi Note 3 και με είχατε παραπέμψει στον σχετικό οδηγό του pcsteps: Πώς και Γιατί Να Κάνω Αλλαγή ROM σε Xiaomi Κινητό. Ωστόσο ταυτόχρονα είδα ότι σε διάφορα forums,(ένα χαρακτηριστικό είναι το εξής: http://en.miui.com/thread-4..., τα ξεχωρίζουν σε Redmi Note 3 SD, SE & MTK ωστόσο στην κοινότητα της Xiaomi δεν γίνεται αυτός ο διαχωρισμός. Κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας τη rom που αντιστοιχεί στο Xiaomi Redmi Note 3, υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;  Εγώ κατέβασα από την "https://androidfilehost.com/?w=search&s=HMNote3&type=files&page=21" την "xiaomi.eu_multi_HMNote3_8.1.18_v9-5.0.zip". Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το δικό μου Note 3 έχει επεξεργαστή snapdragon και όχι mediatek. Κάνει αυτή η ROM που κατέβασα ή θα πάθει κανένα brick; Η βοήθειά σας θα μου ήταν για άλλη μια φορά πολύτιμη γιατί δεν θα ήθελα να το καταστρέψω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων! 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Τατιάνα
Δεν προτείνουμε να δοκιμάσεις κάποια ROM που δεν προορίζεται ρητά για τη συσκευή σου, εκτός αν το έχει δοκιμάσει κάποιο έμπιστο άτομο από το forum.
Κάθε ROM έχει διαφορετικούς drivers, οπότε κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλέψει σωστά, αν δεν αναφέρεται η συσκευή σου ως συμβατή. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασες να βρεις συμβατή ROM μέσω του XiaoMiTool που αναφέρουμε στον οδηγό; 

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Πήγα να κατεβάσω το XiaoMiTool από την ιστοσελίδα του, όμως έγραφε τα παρακάτω και φοβήθηκα μην μου κάνει καμία ζημιά. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως επειδή το κινητό μου είναι παλιό, να δουλέψει καλα. Εσείς τι πιστεύετε;

Latest XiaomiTool news from developer

WARNING! XiaoMiTool 0.5.2 (latest release) has been release in February 2018 (a long time ago) and thus it's outdated. Chance of getting device bricked is higher and some procedures might not work anymore. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Επειδή η συσκευή κυκλοφορούσε πριν τον Φεβρουάριο του 2018, είναι πιθανό να μην αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα. Ωστόσο, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά να το ρισκάρεις.
Καλύτερα να ρωτήσεις στο ελληνικό forum της Xiaomi, όπου τα παιδιά θα γνωρίζουν σίγουρα να σου απαντήσουν για το ποια ROM χρειάζεσαι. 

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Νομίζω ότι αυτή είναι όντως η πιο ασφαλής λύση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας! Καλη συνέχεια.!