Lefteris Nikitopoulos ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα/καλημέρα ομάδα! Λοιπόν έχω ένα παλιό σύστημα που για τις ανάγκες μου είναι οκ βέβαια το τελευταίο διάστημα το τροφοδοτικό μου κάνει νερά και δεδομένου ότι το σύστημα κτίστηκε προ 7ετίας σε κατάστημα που κινείται στο "πλαίσιο" της κλεψιάς μιλάμε για ένα no name αμφιβόλου ποιότητας τροφοδοτικό (και πολύ άντεξε για να λέμε την αλήθεια). Το τροφοδοτικό το θέλω για να καλύψει το σύστημα μου και ταυτόχρονα σε κανένα χρόνο που σκοπεύω να στήσω νέο pc να μπορώ να το μεταφέρω. Το σύστημα μου αποτελείται από: cpu: intel i5 3570, gpu: msi nvidia gtx970, mobo: GA-z68ma-d2h-b3, ram: 4x4gb ddr3, ssd: 480bg, hdd: 1tb 7200, υδρόψυξη compact deepcool rgb 120, 6xfan 120 rgb με controller, 1xfan 120, 1xled strip 22leds. Τέλος έχω δει 3-4 τροφοδοτικά και έχω συμβουλευτεί αντίστοιχούς psu calculator αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, με ένα ποιτικό 550Watt, όπως αυτό θα είσαι μια χαρά.

Lefteris Nikitopoulos απάντησε πριν 3 έτη

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς πήγα το μηχάνημα σε εξειδικευμένο και αρκετά γνωστό συνοικιακό κατάστημα επισκευής υπολογιστών στον Γέρακα Αττικής. Μετά από έλεγχο μου είπαν ότι όντως ευθύνεται το τροφοδοτικό και με βάση τις μετρήσεις του συστήματος απαιτείται ένα τροφοδοτικό τον 850W. Σε όλα τα calculators έχω βάλει τα στοιχεία του pc όπως αναφέρονται και παραπάνω, ποτέ δεν μου έχει βγάλει πάνω από 450W. Οπότε τι παίζει??? προσπαθεί να μου πουλήσει κάτι ή υπάρχουν περιπτώσεις που όντως το σύστημα μπορεί να ξεπεράσει τις προδιαγραφές που δίνουν τα calculators?!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό από αυτό που σου προτείνω...ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο συμβαδίζει και με αυτό που σου βγάζει το calculator..