Stavros Fotiadis ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας και καλή χρονιά! Θέλω να φτιάξω έναν υπολογιστή για ελαφρύ gaming και για μελλοντική αναβάθμιση. Εχω έναν Intel i3 10105 με ενσωματωμένα γραφικά και το μόνο κομμάτι του υπολογιστή που μου λείπει είναι η μητρική. 

2 Απαντήσεις

Stavros Fotiadis απάντησε πριν 2 έτη

Δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα σε b560 και σε z490. Σαφώς το z490 είναι πάρα πολύ καλύτερο για τα 20€ παραπάνω που δίνεις όμως έχω μικρό κουτί (mini tower) και οι micro ATX είναι αρκετά ακριβές. Ποιο chipset μου προτείνετε να πάρω. Επίσης εάν υπάρχει κάποια καλή μητρική με z490 και να είναι micro ATX σε προσιτή τιμή θα ήθελα, εαν μπορείτε, να μου την στείλετε.
 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Σταύρο και ευτυχισμένο το νέο έτος

Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Για έναν απλό χρήστη οι διαφορές που έχουν τα δύο chipset δεν θα χρειαστούν στην πράξη.

Το κύριο πρόβλημα μερικών φθηνών chipset της Intel είναι οι χαμηλές ταχύτητες στις μνήμες. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχεις τέτοιο θέμα.

Αν θες ψάχνεις για κάποια εξειδικευμένη δυνατότητας και δεν σε ενδιαφέρει αν χρειάζεται ή όχι BIOS update, επέλεξε όποια σε συμφέρει οικονομικά. Το budget σου που κυμαίνεται;