Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕπιλογή ssd, κλωνοποίηση δίσκου.
averta averta ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα λατρεμένοι! 
Λοιπόν, έχω θέμα. Ο σκληρός του λάπτοπ μου, με εγκαταλείπει. Σε σημείο που δεν ξέρω, αν θα προλάβω να τελειώσω και την ερώτηση εδώ.. Έφαγε ένα γερό σκάλωμα προχθές, του έκανα φορμάτ (δεν γινόταν αλλιώς) λειτούργησε, μία μέρα;; Μετά ήρθε το κόλλημα του αιώνα. Εννοείται πως έκανα έλεγχο με crystal disk, εννοείται πως βρέθηκαν πολλάαααα σφάλματα ανάγνωσης. Ξαναέκανα φορμάτ και έτσι σας γράφω τώρα. Τα σφάλματα έχουν ανέβει. Οπότε, θέλω να πάρω έναν ssd, ίσα να κάνω την δουλειά μου. Σκέφτομαι αυτόν: ssd kingston SA400S37/240G SSDNOW A400 2.5'' SATA 3. Γράφει σύνδεση sata 3 συμβατό με sata 2. Εμένα γράφει sata.Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα ασυμβατότητας; Θα χρειαστώ καλώδιο; Και αν ναι, τι καλώδιο; Το λάπτοπ μου είναι dell inspiron 17' 3721. Επίσης, αν δεν προλάβω να κάνω κλωνοποίηση, θα έχω θέμα με την εγκατάσταση των windows; Είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί πραγματικά, ο σκληρός μάλλον δεν θέλει να με βλέπει στα μάτια του και ζήτημα αν βγάλει το βράδυ. Αααα! Και κάτι άλλο που με ανησυχεί. Υπάρχει περίπτωση επειδή θα αλλάξω σκληρό, να έχω θέμα με την ενεργοποίηση των windows; Αυτό και αν το φοβάμαι..που να βγάλεις άκρη με την microsoft μετά. Καλά κρασιά! Αυτές οι λίγες απορίες μου. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

Αν μιλάμε για win10 ,το κλειδί παραμένει κλειδωμένο στη μητρική ,και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Γιατί δε γράφεις τώρα πχ από το κινητό σου ,μή δουλεύεις το δίσκο. Άμεσα ,πρέπει να τον βγάλεις και να τον συνδέσεις σε άλλο pc με μία θήκη ,για να σώσεις ό,τι αρχεία προλαβαίνεις. Αν καταστραφούν οι τομείς του ,μετά είναι δύσκολα τα πράγματα. Ιδίως αν είναι ssd αυτός που λες.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, ο δίσκος που αναφέρεις είναι μία πολύ καλή επιλογή, δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω για την τοποθέτηση και τη λειτουργία του καθώς το laptop σου είναι αρκετά σύγχρονο..Τώρα με η κλωνοποίηση σε αυτή την κατάσταση του δίσκου σου δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα...μπορεί να έχεις προβλήματα και μετά..συνεπώς καλύτερα να κάνεις format..δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με την άδεια των Windows που έχεις ήδη..

averta averta απάντησε πριν 3 έτη

Απάντηση προς Dimitris 008: Δεν γράφω από κινητό, γιατί αν έγραφα από κινητό, ακόμη θα ήμουν στην αρχή..δεν το έχω καθόλου..Ο τωρινός δίσκος δεν είναι ssd και από αρχεία δεν έχω να χάσω τίποτα. Παλαιότερα, είχα πάρει ένα καλό μάθημα χάνοντας αρχεία και έκτοτε, έβαλα μυαλό. 
Απάντηση προς Γιώργο Λάνδρου - διαχειριστή: Ωραία, θα τον παραγγείλω τώρα! Θα χρειαστεί να πάρω και καλώδιο; Αν ναι, ποιο; Νομίζω πως δεν έχω ιδέα ποιο να πάρω, οπότε για να μην αρχίσω και παίρνω όλα τα καλώδια, μπορείς να μου πεις αν θα χρειαστώ και αν ναι, ποιο να πάρω;
Λατρεμένοι, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν θα χρειαστείς κάποιο καλώδιο, απλά βάζεις τον δίσκο στη θέση του παλιού, δες και εδώ.