Anti- Illuminati ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας,
είμαι δικαιούχος του προγράμματος ψηφιακής μέριμνας επιδοτήσεως λάπτοπ-τάμπλετ-desktop. Αυτό που ψάχνω είναι είτε κάποια συμφέρουσα επιλογή gaming laptop είτε desktop, που να είναι αναβαθμίσιμα. Τις τελευταίες ώρες έχω κάνει αναζήτηση προσφορών μέσω αυτής στις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων (Public, Γερμανός, Κωτσόβολος, Media Markt και Πλαίσιο).

Έχω να υποβάλλω τις εξής ερωτήσεις αν μπορούσατε να με βοηθήσετε:

1) Εκτός των παραπάνω, υπάρχουν άλλα καταστήματα που γνωρίζετε αν έχουν γκάμα προϊόντων με πρόγραμμα ψηφιακής μέριμνας για να ερευνήσω;

Εξ όσων παρατήρησα μέχρι τώρα, τα εν λόγω καταστήματα μάλλον ενδιαφέρονται πιο πολύ να ξεστοκάρουν....έτσι τα μοντέλα τα οποία απομόνωσα από όλα τα καταστήματα πλην του Γερμανού που δεν μου κέντρισε κανένα το ενδιαφέρον, είναι το λιγότερο 15. Κάποια εξ αυτών μοιάζουν αρκετά σε χαρακτηριστικά.

2) Συμφέρει πιο πολύ να κοιτάξω με το voucher μόνο για desktop με gaming προδιαγραφές-προοπτικές;

Τα λάπτοπ αν και κάποια κάπως αξιόπιστα δεν θεωρώ ότι αξίζουν τα λεφτά τους. Εκτός αυτού δεν εντόπισα gaming λάπτοπ να περιλαμβάνονται μέσα σε αυτά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου μοντέλου που με το voucher πωλείται 700 ευρώ και η τιμή του από κατάστημα στο skroutz ξεκινάει στα 750 ευρώ. Άρα πετάς 150 ευρώ για το τίποτα και προφανώς πρέπει να κάνεις κάθε είδους σύγκριση χαρακτηριστικών και τιμής για να μη σε πιάσουν κότσο! (Κατά προτίμηση κάτω από 2kg και να παίρνει nvme M2 Pci 3.0 x 4 , αν δεν ανεβαίνει σε αυτά πολύ το κόστος και δεν ''κόβουν'' από άλλα χαρακτηριστικά, λόγω αυτών)

Θα παραθέσω και ένα από τα 15 λινκ που απομόνωσα να μου πείτε γνώμη αν συμφέρει για τα λεφτά του και την χρήση που το θέλω, στα 800 ευρώ από 1000, όμως πείτε μου και για τα υπόλοιπα να έχω μια γνώμη σφαιρική για το θέμα.

MSI Modern 14 B10MW i5-1135G7/16GB/512GB

Αν έχω ξεχάσει κάτι να ρωτήσω θα επανέλθω αργότερα.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας και την μέχρι τώρα βοήθειά σας.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Πέρα από τις μεγάλες αλυσίδες, μπορείς να δεις το you.gr και το Cosmodata. Δεν γνωρίζω κάποιο μικρότερο κατάστημα που να δέχεται τη ψηφιακή μέριμνα. Στο δικό μας κατάστημα δεν έχουμε διαθέσιμα σχετικά προϊόντα πλέον.

Τα μοντέλα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι συγκεκριμένα που πήραν έγκριση από τους προμηθευτές, οπότε είναι λογικό να είναι περιορισμένα. Ειδικά τώρα που πλησιάζει η λήξη του προγράμματος.

Με τις υψηλές τιμές στις κάρτες γραφικών αυτήν την περιόδο, δύσκολα θα βρεις έτοιμο gaming σύστημα σε λογική τιμή, είτε με voucher είτε χωρίς. Το καλύτερο που ίσως μπορέσεις να βρεις είναι κάποιο με Ryzen και ενσωματωμένα γραφικά.

Το laptop που έστειλες είναι άριστη επιλογή αν ψάχνεις ένα ελαφρύ ultrabook, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μηχάνημα για gaming. Αν δεν σε νοιάζει το design και το πολύ χαμηλό βάρος, τότε υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Έλα φίλε μου,
ασφαλώς κατανοώ ότι στα τελειώματα και με τις τιμές στις κάρτες γραφικών υπάρχει περιορισμός τεμαχίων. Έριξα και μια ματιά στην cosmodata, αλλά επειδή λόγω της σχέσης χαρακτηριστικών-τιμής τείνω προς τα desktop, νομίζω ότι θα αφήσω τα λάπτοπ προς το παρών διότι άλλωστε αυτά τα οποία προορίζονται για gaming και είναι αξιόλογα δεν διατίθενται μέσω του voucher.

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον στα 600 ευρώ από 800, το εν λόγω κουτί  από Mediamarkt πάντως αν μπορείς να μου πεις γνώμη...αν και στα έτοιμα κουτιά νομίζω πάντα παίρνεις το ρίσκο για μέτριας ποιότητας ή και κακής από τροφοδοτικό και μητρική.

https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/desktop--all-in-one/desktop/hp-desktop-prodesk-400-g7-intel-core-i7-10700-16gb-512gb-ssd-intel-uhd-graphics-mazi-me-antivirus/1619293

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Αυτό το build με γνώμονα φυσικά ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί για gaming.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Όπως και ο ίδιος αναφέρεις, οι έτοιμες συνθέσεις περιέχουν κάποια εξαρτήματα κακής ποιότητας. Ωστόσο, αν θες να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι, δεν έχεις άλλη επιλογή.

Αν μελλοντικά προσθέσεις κάποια κάρτα γραφικών, δεν θα έχεις θέμα με το gaming. Με τα ενσωματωμένα γραφικά θα μπορείς να παίξεις μόνο πολύ ελαφριά παιχνίδια με χαμηλές επιδόσεις.

Σαν σύνθεση δεν είναι άσχημη επιλογή σε σύγκριση με τις επιλογές σε άλλα καταστήματα που δέχονται τη ψηφιακή μέριμνα.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Έχεις απόλυτο δίκιο. Άρα αξίζει τα 600 ευρώ που θα δώσω η συγκεκριμένη σύνθεση ή υπάρχει τίποτα καλύτερο που θα μπορούσα να κοιτάξω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Σε γενικές γραμμές αξίζει, δεν βλέπω κάποια καλύτερη εναλλακτική σε κάποιο άλλο κατάστημα. Τα περισσότερα μοντέλα είναι όμοια παντού.