Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕπιλογη επεξεργαστη για μουσικη παραγωγη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΤΚΟΣ ρώτησε πριν 7 έτη

Καλυσπερα, ειμαι σε διαδικασία στησίματος ενός pc που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για μουσική παραγωγή και θέλω την βοήθεια σας όσον αφορά την επιλογη επεξεργαστή. Μέχρι πριν κάτι μήνες η intel ήταν μονόδρομος σε αυτή την κατηγορία χρήσης άλλα με τους ryzen έχω μπει σε δίλλημα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Να διάλεξω τον 7700k η τον ryzen 1700 με παραπάνω πύρινες μεν αλλά ελάχιστα πιο χαμηλά χρονισμενος; Να σημειωθει οτι οι απαιτήσεις του προγράμματος που δουλεύω (cubase8) γράφουν ότι ο ιδανικός επεξεργαστής είναι ο multicore άλλα και ο υψηλός χρονισμός παράλληλα άλλα δεν διευκρινίζει ποιο είναι πιο σημαντικό. Επίσης και η πρόταση κάποιου άλλου επεξεργαστή που δεν έχω υπ όψιν μου άλλα γνωρίζεται ότι κάνει για δουλειά σε αυτόν τον τομέα (πχ xeon) θα ήταν δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Δεν είναι εύκολο να δωθεί μια αντικειμενική απάντηση, από τη στιγμή που κανένα από τα μεγάλα site δεν τρέχει δοκιμές ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πιθανότερο πάντως είναι, κρίνοντας από άλλα multi-core/multi-threaded σχεδιασμένα προγράμματα, πως με τους Ryzen θα έχεις καλύτερη απόδοση.

Οι Xeon στις αντίστοιχες τιμές με τους i7 είναι πρακτικά οι ίδιοι επεξεργαστές με i7, η μόνη τους διαφορά είναι πως υποστηρίζουν ακριβότερες μνήμες ECC, που έχουν νόημα για χρήση κυρίως σε server.