Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕπιλογη επεξεργαστη, RAM και καρτας γραφικων.
Angeliki Theodoropoulou ρώτησε πριν 9 έτη

Αγγελε καλησπερα και συγχαρητηρια. Για τα ελληνικα δεδομενα εισαι παρα πολυ μπροστα. Μπραβο σου. Στηνω εναν Υ/Η και εχω παρει απο το e-shop τα εξης: Motherboard: GIGABYTE GA-Z97P-D3 RETAIL, Τροφοδοτικό: PSU CORSAIR CS SERIES MODULAR CS650M - 650W 80 PLUS GOLD CERTIFIED, Σκληρο δισκο: SSD CORSAIR CSSD-F240GBLS FORCE LS SERIES 240GB SATA3, Ενα κουτι(μεγαλουτσικο) και μια ψυκτρα. Θα ηθελα να μου πεις τη γνωμη σου για τον επεξεργαστη(CPU INTEL CORE I5-4690K 3.50GHZ LGA1150 - BOX) και τις μνημες (RAM CORSAIR CMY8GX3M2A2400C11R VENGEANCE PRO 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ C11 DUAL CHANNEL KIT) που θελω να παρω. Ειναι σωστες επιλογες; Θα συγχρονιζονται μεταξυ τους για να εχω το πιο καλο αποτελεσμα για εναν γρηγορο Η/Υ; Αν οχι, εσυ τι θα μου προτεινες! Γνωριζω πως θα εχεις ενστασεις με καποιες μαρκες που εχω επιλεξει, αλλα εχω κι εγω τις εμμονες μου. Οσον αφορα στη χρηση που κανω: απλα games μεσω facebook (με σκοπο να επεκταθω σαν gamer) και multitasking πανω απο 10 σελιδες (π.χ mail - facebook - webradio - chinese sites - κατεβασμα ταινιων κλπ κλπ). Καρτα γραφικων θα ηθελα μια των 3 ή 4GB R9 290 , η οποια απο καταναλωση ρευματος να αισθανεται ασφαλης με το τροφοδοτικο που εχω παρει......αλλα και παλι θα ηθελα κατι σε ASUS ή GIGABYTE. Σε ευχαριστω παρα πολυ για την προσοχη και το χρονο που μου διαθετεις. Με εκτιμηση Αντζελα.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άντζελα,

Εφόσον δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock, ο 4690Κ σου είναι άχρηστος, πάρε καλύτερα τον απλό 4690 που θα σου βγει και πιο φθηνά.

Επίσης, αυτές οι μνήμες είναι πιο γρήγορες.

Πολύ κοντά σε τιμή με τη 290, με καλύτερες επιδόσεις στο FullHD και με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση είναι η GTX 970.

Αν δεν σκοπεύεις να δώσεις αρκετά χρήματα για οθόνη 1440p, η 970 θα σε καλύψει πολύ καλύτερα.

Angeliki Theodoropoulou απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστω παρα πολυ Αγγελε για την αμεση απαντηση σου. Παρηγγειλα & περιμενω να παραλαβω τον i5 4690 & τις μνημες που μου ειπες. Οσο για την καρτα γραφικων εχω καταληξει στην VGA GIGABYTE GEFORCE GTX970 GV-N970G1 GAMING-4GD 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL. Και οταν πεσει λιγο η τιμη της θα την αγορασω αμεσως και θα βγαλω φωτογραφιες μεσα εξω, να σου στειλω.

Με εκτιμηση Αντζελα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα μόνο να ανεβαίνουν οι τιμές βλέπω, κυρίως λόγω του ευρώ που πέφτει έναντι του δολαρίου.

Μακάρι να αντιστραφεί αυτή η τάση.