Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕπιλογη μνημης για laptop
vlassis mixos ρώτησε πριν 9 έτη

Κυριε αγγελε καλησπερα και συνχαρητηρια για τη δουλεια που κανετε,προσφατα απεκτισα laptop μεσω της ψηφ.αλληλεγγ, επελεξα το hp250G3(N2840)2gb/500gb odd, Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιες μνημες ωστε να το αναβαθμισω σε αυτο τον τομεα. (καλο ειναι για απλη χρηση αλα θα το ηθελα πιο γρηγορο), ρωτησα την hp και μου ειπε ο τεχνικος απλα τον τυπο της μνημης, ddr3 1600mhz, ομως δεν ξερω τι να διαλεξω,Κοιταξα διαφορες μνημες (οπως kingston corsair κ.α.) αλλα δεν καταλαβαινω και πολλα. και κατι ακομα πολλες διαφημισης δεν θελω να βγαζει καθολου γινεται΄????

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Βλάσση,

Δυστυχώς το αν θα είναι συμβατές οι μνήμες είναι σε κάποιο βαθμό θέμα τύχης.

Κάποιες μητρικές είναι "καλόβολες" αν βάλεις διαφορετικές μνήμες. Άλλες μητρικές, είναι παράξενες, και ακόμα κι αν προσθέσεις ακριβώς το ίδιο μοντέλο, μπορεί να έχεις προβλήματα επειδή ήταν οι μνήμες από διαφορετική παρτίδα του εργοστασίου, και δεν αγοράστηκαν μαζί σε Dual channel kit.

Αν θέλεις να το ρισκάρεις, οι πιο οικονομικές RAM για να προσθέσεις είναι αυτές. Πριν τις αγοράσεις, πάντως, καλό είναι να τρέξεις ένα speccy, που στην ενότητα RAM σου λέει πόσες θύρες RAM έχει ελεύθερες ο υπολογιστής.

Αν σου βγαίνουν πολλές διαφημίσεις, είναι πιθανό να έχεις κολλήσει κάποιο adware. Τρέξε ένα hitman pro.

vlassis mixos απάντησε πριν 9 έτη

Κυριε αγγελε ευχαριστω για την απαντηση σας, Αλλα ξεχασα να σας αναφερω οτι ειχα τρεξει το speccy και το CPU-Z, Εχει 1θυρα το laptop και φοραει την HYUNDAI pc3 12800 2gb.Και ο τεχνικος της hp μου το ειχε πει, οτι μπορει να δεκτη μεχρι 1χ8gb αλλα καλο ειναι να του βαλω 1χ4 gb για να την διαβαζει καλυτερα,Και για ευνοητους λογους καταλαβαινετε,δεν μπορουσε να μου προτεινει μαρκα.Για αυτο και ρωτησα εσας να μου πειτε,Οσο για της διαφημισης ετρεξα το hitman pro,(αν και δεν ξερω αγγλικα) δεν ειδα καποιο προβλημα,Αλλα ειναι μαλλων πολιτικη του ιντερνετ να βγαζει διαφημισης.. και κατι ακομα οταν ανοιγω τα παραπανω προγραμματα και καποια αλλα οπως το start emsisoft emergency kit, μου βγαζει την ειδοποιηση ελεγχος λογαριασμου χρηστη (uac) και γραφη θελετε να επιτραπει στο εκαστοτε προγραμα να κανει αλαγες στον υπολογιστη; ειναι καλο αυτο η υπαρχει προβλημα; και να μην τρεχω τα προγραματα γενικα????Παντος το pop corn που κατεβασα δεν μου βγαζει αυτην την ειδοποιηση οταν το ανοιγω απο το παραθηρο οπως και τα αλλα..

Xaris Boo απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Βλάση
Για της διαφημίσεις αν χρησιμοποιείς firefox και chrome μπορείς να προσθέσεις τo adblock plus.
Με την ειδοποίηση που λες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το χρησιμοποιούν τα windows για ασφάλεια (http://goo.gl/QC4aqt), όσο για τα προγράμματα που εγκαθιστάς, καλό είναι να ξέρεις τι εγκαθιστάς και από που το κατεβάζεις.
Το ωραίο είναι πάντως αυτό που σου είπε ο τεχνικός βάλε 1χ4 για να τη διαβάζει καλύτερα... μάλλον το λειτουργικό σου είναι 32bit και δεν μπορεί να διαβάσει πάνω από 4GB RAM.Όχι βέβαια ότι σε περιορίζει αυτό αφού μπορείς να το κάνεις 64bit ανέξοδα και νόμιμα.
Όσο για τις RAM καλό θα είναι να περιμένουμε τον Άγγελο τι έχει να μας προτείνει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, απ' ότι φαίνεται οι υπολογιστές λειτουργούν με τη λογική της Κοκκινοσκουφίτσας, και είναι καλύτερα να βάλεις 4GB RAM "για να τη διαβάζει καλύτερα".

Τι άλλο θα ακούσουμε...

Αυτή είναι η πιο γρήγορη RAM στα 8GB για laptop.