Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsεπιλογη υπολογιστικων συστημάτων για εργασία
Martha Diasakou ρώτησε πριν 6 έτη

Να θέσω το πλαισιο. Λογω επαγγέλματος χρησιμοποιω προγραμματα cad και αλλα επαγγελματικά προγράμματα ενιοτε βαριά. μεχρι τώρα είχα στο γραφείο εναν desktop (συναρμολογημενο γυρω απο CPU ATHLON 64)  ως work station, εναν fileserver (HP, G3) , και επίσης εναν laptop (TECRA R850) ως φορητό σταθμό εργασίας. Ο ΑTHLON γερασα και οι υπολοιποι στο τελευταιο τρίμηνο του 17 παρέδωσαν πνευμα. 
Να σημειωσω οτι συχνα πυκνα αναγκαζομαι να δουλευω εκτός γραφείου και για αυτο διαθετω static IP για να επικοινωνεί ο TECRA με τον file server. Οπως καταλαβαίνεται η επεξεργασία γινόταν στον TECRA.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: Να αναβαθμισω την ιδια σύσνθεση ή να φτιαξω μηχανημα work station και file server  ταυτοχρονα παιρνοντας ενα τυπου CHROMEBOOK ή καποιο οικονομικο (αλλα 14αρα ή 15αρα οθονη)και  οπου με ενα προγραμμα απομακρσμενης διαχειρισης να βλεπω ουσιαστικα την οθονη του WORKSTATION? Επισης ελαφριες εφαρμογες εξελοφυλα και κειμενα νομιζω οτι τα καλυπτει laptop./
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μάρθα,
Είναι καλύτερα να έχεις ξεχωριστό Workstation και File Server, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας του ενός από τα δύο, να έχεις πρόσβαση στο άλλο. Γενικά, σε επαγγελματικό περιβάλλον, είναι καλό να μην έχεις όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι. Για File Server δεν χρειάζεται πλήρης υπολογιστής, ένα NAS (κατά προτίμηση με RAID) είναι αρκετό.
Από εκεί και πέρα η απομακρυσμένη διαχείριση στο Workstation είναι μια λύση, όμως πάντοτε θα έχει ένα έστω μικρό lag στην ανταπόκριση, ειδικά με την ταχύτητα των συνδέσεων στην Ελλάδα. Αν αυτό το lag δεν σε ενοχλεί, λογικά το Chromebook με το Chrome remote desktop θα σε καλύψει σε αυτό το θέμα, αν και δεν έχουμε δοκιμάσει στην πράξη αυτό το σενάριο.

Martha Diasakou απάντησε πριν 6 έτη

καλημερα, σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. Ηταν κατατοπιστικη η απαντηση σου