Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕπιστροφή σε παλαιότερη έκδοση του android
Σεραφείμ Σουγιουλτζής ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, 
έχω το Sony Xperia XA (F3111). Έχω κάνει αναβάθμιση σε android 7.0 (33.3.A.1.97) αλλά δυστυχώς από τότε το κινητό μου βγάζει "χαζά" μικροπροβλήματα. Κολλάει ακόμα και σε ελαφριές εφαρμογές, κάνει επανεκκινήσεις όταν ζορίζεται, ανεβάζει θερμοκρασία με το παραμικρό, πατιούνται "πλήκτρα" χωρίς να ακουμπάω την οθόνη και άλλα διάφορα. Θέλω να επιστρέψω πίσω στο Android 6.0.1 το οποίο ήταν εγκατεστημένο στο κινητό όταν το αγόρασα και δεν αντιμετώπιζα τέτοια προβλήματα. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Σεραφείμ,
Δυστυχώς δεν γίνεται να γυρίσεις στη προηγούμενη έκδοση, εκτός αν αλλάξεις ROM στη συσκευή σου.
Μετά την ενημέρωση, έκανες επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων; Στις περισσότερες αναβαθμίσεις σε νεότερη έκδοση Android, υπάρχουν κολλήματα αν δεν κάνεις επαναφορά. 

Σεραφείμ Σουγιουλτζής απάντησε πριν 6 έτη

Ναι έκανα 2-3 φορές επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ελπίζοντας να φτιάξει το κινητό. Βλέπω στο google και στο Youtube κάποια βίντεο και οδηγίες για επαναφορά android από 7.0 σε 6.0 άλλων μοντέλων Xperia με τη χρήση των Flashtool και XperiFirm αλλά δεν ξέρω ποιο Firmware να κατεβάσω για το κινητό και φοβάμαι μην τα κάνω χειρότερα. Γνωρίζεις πως δουλεύουν αυτά τα προγράμματα; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτές οι διαδικασίες αλλάζουν από συσκευή σε συσκευή, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά για μια συσκευή που δεν έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου. (δεν έχω καν κάποια άλλη sony συσκευή.
Οπότε, καλύτερα να συμβουλευτείς το forum του XDA, όπου έχουν μεγάλη εμπειρία πάνω στο root, στο φλασάρισμα ROM κτλπ.