Chris Chatz ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να παίρνω screenshots από επιλεγμένη περιοχή της οθόνης και ίσως να μπορώ να κάνω και κάποια υποτυπώδη επεξεργασία.Εσείς ποιο χρησιμοποιείτε?

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Δε χρειάζεσαι κάποιο ειδικό πρόγραμμα, πατώντας το πλήκτρο  PrtSc (Print Screen), τα Windows παίρνουν ένα screenshot όλης της οθόνης και το τοποθετούν στο Clipboard (Copy). Από εκεί μπορείς να το κάνεις Paste σε μια οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας (Photoshop, Paintshop Pro, GIMP ή ακόμα και στο Paint των Windows), να επιλέξεις την περιοχή που σε ενδιαφέρει (crop) και να την κάνεις Copy και Paste σε ένα νέο παράθυρο (ή μια extra instance του Paint) και Save As σε ένα αρχείο εικόνας (.jpg, .png κλπ). Υπάρχουν βέβαια και αρκετά utilities για screen capture, αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να εγκαταστήσεις κάτι τέτοιο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα και από εμένα

Τα Windows δεν ανοίγουν το πρόγραμμα του Screenshot με το PrtSc από προεπιλογή, αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις τη σχετική συντόμευση.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη λειτουργία των Windows, καθώς προσφέρει όλες τις βασικές δυνατότητες. Ένα πρόγραμμα που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν είναι το Greenshot.

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Έχω δοκιμάσει το εργαλείο αποκομμάτων ,αλλά μόνο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή. Δε το δοκίμασα μπαίνοντας σε κάποιο σάιτ να δω...
(ανοίγει πατώντας το κουμπί των windows + Shift + S )
 
https://support.microsoft.com/en-us/windows/open-snipping-tool-and-take-a-screenshot-a35ac9ff-4a58-24c9-3253-f12bac9f9d44
 
(Βάλε εσύ τα Ελληνικά)