Anti- Illuminati ρώτησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα,
παρήγγειλα πρόσφατα από Aliexpress δύο καλώδια n connector για κεραίες του ρούτερ από δύο διαφορετικούς πωλητές αξίας 30€ το ένα και 40€ το άλλο.

Και οι δύο πωλητές που τα αγόρασα φαίνεται να είναι επίσημα κινεζικά καταστήματα με έδρα την Κίνα όπως αναγράφουν τα προϊόντα.

Ωστόσο, το invoice τους γράφει και στα δύο την εξής φράση: "1.Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited is raising this invoice in accordance to the applicable tax laws in the Netherlands."

Οπότε ήθελα να ρωτήσω:1) αν η alibaba έχει καμία σχέση με την aliexpress,
2) τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την παραγγελία μου από άποψη φόρων και εκτελωνισμού και 
3) το σύστημά του aliexpress λέει ότι αν δεν παραλάβω σε 83 ημέρες θα ενημερώσει αυτόματα ότι παρέλαβα και μπορώ να κάνω αίτηση για επιστροφή χρημάτων από εκείνη τη μέρα ως και 15 μέρες. Θα ήθελα να ρωτήσω για αυτό αν έχετε σχετική εμπειρία ότι όντως θα συμβεί αυτό ή είναι μούφα και θα πάνε περίπατο τα λεφτά.

**Πριν περίπου 2 χρόνια από ebay Γερμανίας είχα παραγγείλει θήκη που δεν είχε έρθει, επικοινώνησα με τον πωλητή και μου έστειλε κι άλλη δωρεάν και στο τέλος παρέλαβα και τις δύο. Το ξέρω ότι είναι άσχετο, απλά για τη 3η ερώτηση λέω μήπως π.χ. μου κάνανε στο τέλος επιστροφή χρημάτων και το προϊόν έφτανε τελικά στα χέρια μου πάλι**.

Με εκτίμηση.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα, φυσικά το aliexpress ανήκει στην Alibaba. Λογικά στην τιμή που αγόρασες τα προϊόντα συμπεριλαμβάνεται μέσα ο φόρος (VAT), οπότε και δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω. Ναι εάν δεν παραλάβεις στον προκαθορισμένο χρόνο υπάρχει ασφάλεια αγοράς και λογικά θα σε αποζημιώσουν. Προσωπικά δεν μου έτυχε ποτέ να καθυστερήσουν τόσο. 

Anti- Illuminati απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά όμως τα προϊόντα έρχονται από Κίνα , Σιγκαπούρη ή Ολλανδία με βάση τα παραπάνω που είπα; Να περιμένω χρέη εκτελωνισμου;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Λογικά ο εκτελωνισμός είναι μέσα στην τιμή.. τώρα από που θα έρθουν τα προϊόντα δεν μπορώ να το γνωρίζω, πιθανόν να αναγραφόταν το location του προϊόντος όταν έκανες την αγορά.. πολλές φορές έχει να κάνει και με τον τρόπο αποστολής και τα μεταφορικά..