Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΕρωτηση για αγορα μητρικης,επεξεργαστη και καρτας γραφικων.
Βαγγελης Γιαννακοπουλος ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας παιδια και καλη χρονια σε ολους!!Θελω να κανω μια μικρη αναβαθμιση στο pc μου αλλαζοντας μητρικη και επεξεργαστη.Οι δουλειες που μ'ενδιαφερουν ειναι:γρηγορη εικονικη μηχανη με Ubuntu 64 bit, γρηγορη επεξεργασια-μετατροπη video και φωτογραφιων, γρηγορο compiling κωδικα σε Java(σκεφτομαι να ασχοληθω ερασιτεχνικα)και Pro evolution soccer 2015.Α!!ξεχασα!σκεφτομαι και για καρτα γραφικων.Μπορω να δωσω μεχρι 270-280 ευρω.Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε κατι?Ευχαριστω.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Βαγγέλη, καλή χρονιά και σε εσένα.

Η πιο οικονομική κάρτα γραφικών που θα προτείναμε είναι η Rx 460, που θα τη βρεις στα 140 ευρώ περίπου, άρα δεν χωράει στο budget σου. Δεν αξίζει ιδιαίτερα να δώσεις χρήματα για παλιότερα, φθηνότερα μοντέλα.

Επίσης, αν θέλεις να κρατήσεις τις DDR3 μνήμες που ήδη έχεις, αναγκαστικά θα παραμείνεις στην 4η γενιά επεξεργαστών, δεν ταιριάζουν καλά οι DDR3 με την 6η γενιά, παρ' όλο που τις υποστηρίζουν κάποιες λίγες μητρικές.

Σου προτείνω αυτή τη μητρική και αυτό τον επεξεργαστή.

Βαγγελης Γιαννακοπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Σιγουρα το chipset B85M δεν φρεναρει τις επιδοσεις του επεξεργαστη?Ξερω οτι οι i5 και οι i7 αποδιδουν καλα αν ειναι σε μητρικη με chipset τουλαχιστον Η97.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτό που λες δεν ισχύει με κανένα τρόπο. Η μόνη διαφορά του H97 είναι πως έχει το άχρηστο "hardware" raid των μητρικών, που είναι η χειρότερη μορφή RAID.