Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕρωτηση για εξωτερικους σκληρους δισκους
Kostas Ioannidis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημερα Αγγελε! Θελω να παρω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο και η απορια μου ειναι η εξης. Αξιζει περισσότερο (οικονομικα κ ποιοτικα) να παρω ετοιμο εξωτερικο ή εσωτερικό που με την ειδικη θηκη θα τον μετατρεψω σε εξωτερικο; Ή ας το πάμε και πιο συγκεκριμενα με ένα παράδειγμα, υποθετοντας οτι 2 πιθανες επιλογες μου ειναι οι εξης:

http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd20ezrx-2tb-caviar-green-sata3-p-PER.304592
και
http://www.e-shop.gr/exoterikos-skliros-western-digital-wdbwlg0020hbk-new-elements-desktop-2tb-usb30-p-PER.303078
Πες μου γενικά την γνώμη σου επι του θέματος ή, αν έχεις, και καποιες συγκεκριμενες προτάσεις. Ευχαριστω παρα πολύ.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Κώστα,

Αν δεν σε ενδιαφέρει το λογισμικό που έρχεται μαζί με τον εξωτερικό δίσκο, που ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να έχει δυνατότητες από αυτόματα backup και κρυπτογράφηση δεδομένων μέχρι προσωπικό cloud, μπορείς όντως να πάρεις έναν εσωτερικό και να τον μετατρέψεις σε εξωτερικό.

Προσωπικά έχω πάρει ένα Western Digital My Cloud για αυτό ακριβώς το σκοπό, και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις δυνατότητές του. Βέβαια δεν υπάρχουν πιο οικονομικά μοντέλα My Cloud, και δεν γνωρίζω τι δυνατότητες έχει το λογισμικό του New Elements.

Αν πάντως θέλεις ένα απλό δίσκο, και δεν σε ενδιαφέρουν τα πολλά πολλά, καλύτερα πάρε εσωτερικό με θήκη.

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 9 έτη

Οχι, δεν το χρησιμοποιω ποτε αυτο το λογισμικο. Η χωρητικοτητα που σου παρεχουν για online back up, αν δεν ειναι στο ιδιο μεγεθος με τον σκληρο δισκο, δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα. Αν εχω 1TB αρχεια και μου δινεις 50gb free, τι να το κανω; (αυτοματο back και προσωπικο cloud τι ακριβως σημαινει; Ποια η διαφορα;)
Κατα τ' αλλα, μεταξυ ενος εσωτερικου με θηκη κ ενος εξωτερικου ΧΩΡΙΣ λογισμικο, για ποιο λογο να προτιμήσω τον εσωτερικο με θηκη; Και εχει σημασια ποια θηκη θα επιλεξω;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Το λογισμικό αυτό, σε συγκεκριμένα μοντέλα, σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στο δίσκο σου από οπουδήποτε βρίσκεσαι μέσω Internet, αυτό σημαίνει το προσωπικό cloud.

Το αυτόματο backup είναι να αντιγράφει από τους δίσκους του υπολογιστή στον εξωτερικό δίσκο τα αρχεία αυτόματα.

Με δεδομένο πως μια θήκη για δίσκο 3.5 ιντσών με USB 3.0 ξεκινάει από τα 20-κάτι ευρώ, σου βγαίνει πιο ακριβά να αγοράσεις εσωτερικό δίσκο και θήκη, παρά να πάρεις εξωτερικό κατευθείαν.

Οι θήκες αυτές είναι για δίσκους που έχουν ξεμείνει, για να μην πάνε χαμένοι.