Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΜΙΝΙ DESKTOP COMPUTER
Loukas Stamellos ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας,
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια οθόνη (σκέφτομαι 34 ιντσες ultrawide, ισως και λιγο μικρότερη) και ενα mini desktop computer. Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μου προτείνετε κατι vfm?
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming αλλα θα ήθελα να έχει ικανοποιητική εικόνα και ηχο για ταινίες, youtube κτλ. Το setup προοριζεται για χρηση υπολογιστή γραφείου, τιποτα το ιδιαίτερο σε απαιτήσεις - πέρα απο πολλά παράθυρα ανοιχτά ταυτόχρονα. Κλίνω προς το mini desktop πιο πολύ από αποψη ευκολίας και μικρων διαστάσεων αν και καταλαβαίνω πως στα ίδια χρήματα θα μπορούσα να εχω καλύτερα χαρακτηριστικά σε ενα tower.
Απο τον οδηγό σας έχω βρει μια οθόνη που ειναι σε καλη τιμη για τα χαρακτηριστικά της (Samsung LS34J550WQU) αλλά αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Αυτο που με προβληματίζει είναι κατα πόσο καλη εικόνα και ηχο θα εχω με την κάρτα γραφικών και ήχου ενος mini desktop.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων για το χρονο σας.
Λουκάς

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Λούκα

Το mini desktop δεν σε επηρεάζει σε κάτι ως προς τις επιδόσεις. Μπορείς να βάλεις τον ίδιο επεξεργαστή που θα έβαζες και σε ένα full tower.

Αυτό που αλλάζει είναι η μητρική και το κουτί. Η κάρτα ήχου εξαρτάται από τη μητρική που θα επιλέξεις, εκτός αν βάλεις κάποια τρίτη κάρτα ήχου.

Για να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, πρέπει να μας πεις το budget σου.

Loukas Stamellos απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Σκεφτόμουν περιπου 400-500 ευρώ για  οθόνη κοντά στις 34'
και έως 600-650 ευρώ για το mini desktop.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη σύνθεση των 550€ - 650€ του οδηγού αγοράς μας, βάζοντας για μητρική μια MSI B450I Gaming Plus AC.

Η συγκεκριμένη μητρική απαιτεί BIOS update για Ryzen τρίτης γενιάς, οπότε πρέπει να το ζητήσεις από το κατάστημα αγοράς. Δυστυχώς, οι mini ITX μητρικές που δεν απαιτούν BIOS update βγαίνουν εκτός budget.

Για κουτί μπορείς να επιλέξεις όποιο κουτί δέχεται mini ITX μητρικές. Από τη στιγμή που δεν θα βάλεις κάρτα γραφικών, δεν χρειάζεται να ελέγξεις κάτι άλλο.

Ανάλογα το κουτί θα επιλέξεις, ίσως χρειαστεί να πας και σε ένα μικρότερο τροφοδοτικό. Αν μας πεις ποια κουτιά σου αρέσουν, μπορούμε να σου πούμε τι ισχύει για τα συγκεκριμένα.

Loukas Stamellos απάντησε πριν 4 έτη

Συγγνώμη Γιώργο δεν ημουν σαφης.
Mini desktop εννοουσα κατι σαν αυτο για παράδειγμα:  https://www.dell.com/en-sg/work/shop/desktops/new-7070-micro-buy-online-now/spd/optiplex-7070-micro .
Αν δεν κάνω λαθος εχει και η lenovo αντίστοιχα μικρα desktop σε καλύτερη τιμη απο την dell. Υπάρχει κατι αξιόλογο στο budget μου?
Ακόμα, για την οθόνη? Μπορώ να βρω κάτι αξιόγο σε ultrawide (περιπου 34') κοντα στο budget  μου?
Σ ευχαριστω πολυ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν βρεις κάποιο με έναν σχετικά καλό επεξεργαστή, τότε δεν είναι άσχημες επιλογές.

Συνήθως οι επιλογές αναβάθμισης σε τέτοια προϊόντα είναι περιορισμένες και ίσως βγει πιο ακριβά από το να έφτιαχνες μόνος μια σύνθεση, αλλά δεν θα έχεις κάποιο θέμα.

Δυστυχώς, τα καταστήματα που συνεργαζόμαστε δεν διαθέτουν τέτοιου είδους έτοιμες συνθέσεις. Ωστόσο, μπορείς να μας δείξεις ποιες σε ενδιαφέρουν και να σου πούμε την άποψη μας.

Για οθόνη μπορείς να δεις αυτή.