Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕρωτηση για την 980ti που εχω εδω και 3 χρονια
Θάνος Μαρράς ρώτησε πριν 5 έτη

εχω 980ti και λεω να περιμενω λιγο ακομα για τους καινουργιους CPU της AMD σειρας 3000ς η να κοιταξω καθαρα μονο για Intel επεξεργαστη? Γιατι με τον 2700 non X δεν εχω θεμα Bottleneck ενω με τον 2700Χ εχω. Και ελεγα του χρονου να κοιταξω για τον 3700 η τον 3800 non X.

5 Απαντήσεις

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 5 έτη

το ειχα κοιταξει απο δω https://thebottlenecker.com/calculator

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Θάνο,
Δεν έχω καταλάβει τον λόγο για τον οποίο σκέφτεσαι να περιμένεις την επόμενη γενιά τον Ryzen 7. O Ryzen 7 2700 ήδη υπερκαλύπτει το επίπεδο της κάρτας σου.
Μάλιστα, αν δεν ενδιαφέρεσαι για εργασίες που απαιτούν καθαρή επεξεργαστική ισχύ, θα σε κάλυπτε και ένας Ryzen 5.
Σκέψου ότι με τον Ryzen 7 2700 συνδυάζουμε πανίσχυρες κάρτες γραφικών, όπως η ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 8GB Blower.
Το bottleneck που δείχνει εφαρμογή, αναφέρεται στο ότι ο επεξεργαστής ξεπερνάει την κάρτα γραφικών. Όχι το ανάποδο. 

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπερα Γιωργο, σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου. Με ενδιαφερει βεβαια και για εργασιες που απαιτουν επεξεργαστικη ισχυ και οχι μονο καθαρα για gaming και ημουν αναμεσα σε 8700 non K και σε 2700 non X. Θελω να κανω μια καλη αναβαθμηση και σωστη που θα μου κρατησει αρκετο καιρο, εχω να κανω μια 5ετια κοντευω 6ετια αναβαθμηση στον PC μου και σκεψου πως εχω εναν αθλιο ΑPU 5800K Black Edition ο οποιος δε μπορει να συνδυαστει με την GPU μου την 980ti και εχω μεγαλο θεμα με το bottleneck. Γι'αυτο λοιπον σκεφτομαι να κανω λιγο υπομονη ακομα να περιμενω και τους καινουργιους Ryzen να δω reviews και τιμη και να κρινω αναλογα, να μη βιαστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Οι Intel αυτήν την στιγμή έχουν πολύ αυξημένες τιμές, οπότε καλύτερα να προτιμήσεις AMD. Έχεις τις ίδιες επιδόσεις σε χαμηλότερο κόστος.
Οπότε αν σε ενδιαφέρει η επεξεργαστική ισχύ, μπορείς να περιμένεις την νέα γενιά Ryzen. Αλλιώς σε καλύπτει και η τωρινή. 

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο να σαι καλα, αυτο θα κανω θα περιμενω λιγο ακομα την νεα γενια Ryzen να δω διαφορα bechmarks και reviews και βλεποντας και κανοντας μετα.