Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΕρωτηση για τις πλατφορμες παραγγελίας φαγητου κτλπ
Dimitris George Vixos ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλημέρα,
Θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας και ίσως να κάνετε και ένα βιντεο για το εξής θέμα.
Οι πλατφόρμες παραγγελίας του φαγητού εμφανίζουν μια εκτίμηση για την ωρα παράδοσης της παραγγελίας. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά απο που θα παραγγείλουμε. Δυστυχώς όμως η εκτίμηση που βάζουν απέχει παρασάγγας απο την πραγματική ώρα παράδοσης ΜΕΤΑ την υποβολή της παραγγελίας. Ας πουμε αναφέρει χρόνο παράδοσης 30 λεπτά αλλά μετα την παραγγελία γράφει οτι η παραγγελία θα παραδωθεί σε 50 λεπτά. Επομένως, έχει κλέψει το μαγαζι αυτό, ενδεχομένως, τον πελάτη απο κάποιο άλλο μαγαζι που είναι ποιο τίμιο και ακριβες στην εκτίμηση του χρόνου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθηκες αθεμιτου ανταγωνισμού. Η δε Wolt  σε ειρωνευεται κιολας αναγράφοντας οτι "το κατάστημα έχει περισσότερη δουλεια απο όση υπολογίζαμε" Θα ήθελα να μάθω ποια η αποψη σας και εαν συμφωνειτε με την εκτίμηση μου οτι η ολη συμπεριφορά συνιστά αθεμιτη πρακτική. Θεωρω οτι θα έπρεπε να υπάρχει καθημερινη ενημέρωση με τον μέσο χρόνο παραδοσης της προηγουμένης και η αποκλιση να ειναι βαρια του 10%.
Σας ευχαριστω για το ενδιαφέρον σας

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα Δημήτρη, όλα είναι σχετικά. Εάν μένεις σε ένα μικρό μέρος συνήθως πέφτουν μέσα στο χρόνο παράδοσης. Σε άλλες πλατφόρμες νομίζω ότι βλέπεις σε ζωντανό χρόνο που βρίσκεται η παραγγελία σου. Συνεπώς είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση..σίγουρα κάποιοι το εκμεταλλεύονται..

Dimitris George Vixos απάντησε πριν 2 μήνες

 Και επειδη βλέπεις σε ζωντανο χρονο που ειναι η παραγγελια? Το θεμα είναι εάν παραβιάζεται ο ανταγωνισμός ή όχι. Αν σου λεει 30 λεπτα και μετα την παραγγελια ΒΛΕΠΕΙΣ οτι ερχεται σε 50 ειναι ήδη κατα 70% εκτός χρόνου. Και σε εχουν ηδη εξαπατησει. Ο μειζων τζιρος ειναι στην Αθηνα που οι χρονοι δεν τηερουνται κατα την προσωπικη μου εμπειρια