Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕρωτηση για τροφοδοτικο και μπαταρια
Kostas Ioannidis ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα. Προσπαθω να παρατεινω την ζωη του 8χρονου λαπτοπ μου για οσο παραπανω γινεται. Με αναβαθμιση σε ssd απo hdd ειδα τρομερη διαφορά, είμαι οκ. Ενα δευτερο βημα θα μπορουσε να ειναι η επεκταση ram.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης. Αναφερθηκε σε συζητηση με γνωστο μου τεχνικο, οτι ισως να χρειαζεται νεα μπαταρια ή νεο τροφοδοτικό. Πώς μπορει να επηρεάσει την λειτουργία του λαπτοπ μια μπαταρια και ενα τροφοδοτικο που υπολειτουργουν; Τι ειδους προβλήματα θα αρχίσουν να παρουσιάζονται; Πώς θα καταλάβω αν χρειάζονται αντικατάσταση;

Σας ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Kostas Ioannidis απάντησε πριν 4 έτη

Σημείωση: Εκανα το λάθος όλα αυτά τα χρόνια να έχω διαρκώς ταυτόχρονα μπαταρία και τροφοδοτικό, οποτε η μπαταρια ουσιαστικα ειναι ουτως η αλλως σχεδον για πέταμα, φανταζομαι δεν θα κρατάει σχεδον καθολου πλέον.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κώστα

Μια χαλασμένη μπαταρία απλά θα έχει πολύ μικρή αυτονομία μέχρι που θα καταστραφεί ολοκληρωτικά και δεν θα λειτουργεί.

Από την άλλη ένα χαλασμένο τροφοδοτικό είναι αρκετά επικίνδυνο. Αν πάθει κάποιο βραχυκύκλωμα, μπορεί να χαλάσει κάποιο εξάρτημα του laptop.

Πέρα από το να ελέγξεις για περίεργη συμπεριφορά, κάποιο περίεργο σφύριγμα ή κάποιο φθαρμένο καλώδιο, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.