Φώτης Φράγκος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα καθαρά gaming pc με budget1000ευρω πανω κατω.Εδω και δύο μήνες έχω ψάξει,διαβάσει τα πάντα από reviews και τα σχετικά.Κυριως παίζω lineage2 και strategy games όπως την Total war σειρα αλλα αυτή τη στιγμή θέλω το pc που θα φτιαξω,να φτάνει στο fortnite 240fps. Έχω καταλήξει στα παρακάτω:
CPU:AMD RYZEN 5 5600X
MOBO:MSI MAG B550 TOMAHAWK
GPU:Sapphire Radeon rx 6600xt nitro+
RAM:16gb 2x8 vengeance LPX 3200mhz
SSD:Samsung 980 pro m.2 500gb
Τροφοδοτικό:Corsair TX650M 2021 650W
CASE:Be Quiet Pure base 500dx white 
1)Η ερώτηση μου είναι αν έχω κάνει κάπου λάθος,κατι δεν κουμπώνει σωστα στο setup.2)Αν αξίζει για αυτό το setup να πάω σε 3600ram αντί για 3200.3)Αν μπορώ να γλυτώσω από κάπου λεφτά με μια άλλη επιλογή που με έχει διαφύγει.Οπως για παράδειγμα σκέφτομαι αντι για 6600xt να πάω στην απλή 6600 που έχουν διαφορά 80ευρω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

6 Απαντήσεις

Φώτης Φράγκος απάντησε πριν 2 έτη

Επίσης κάτι που ξέχασα είναι ότι κατά βάση πάω για 1080p και από monitor κοιτάω το Dell Alienware AW2521HFLA στα 230 ευρώ 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Φώτη

1)Όλα τα εξαρτήματα είναι συμβατά, απλά έχε στον νου σου ότι η μητρική απαιτεί BIOS update για Ryzen 5000.

2)Η διαφορά στις τιμές είναι μικρές, οπότε αξίζει να πας στα 3600 MHz. Βέβαια, μην περιμένεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά στις επιδόσεις.

3)Δεν έχεις κάποιο εξάρτημα κραυγαλέα ακριβό για να πεις ότι θα πας σε κάτι πιο φθηνό χωρίς να πέσεις σε επιδόσεις.

Αν πας σε χαμηλότερη κάρτα προφανώς θα έχεις χειρότερες επιδόσεις, αλλά στα 1080p θα συνεχίσουν να είναι αξιοπρεπέστατες.

Όσο αφορά την οθόνη, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη χωρίς να την έχουμε δει από κοντά. Με τις επαγγελματικές σειρές της Dell έχουμε θετικές επιδόσεις, αλλά δεν έχουμε δοκιμάσει τις gaming σειρές.

Φώτης Φράγκος απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση...Θέλω την γνώση σου..Αξίζει να δώσεις 30 ευρώ παραπάνω και αντί για 6600xt να πας για 3060; Επειδή βλέπω οι περισσότεροι υποστηρίζουν Nvidia δεν ξέρω τι να κάνω...Επίσης αν μπορείς να μου προτείνεις ram στα 3600

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εξαρτάται από το παιχνίδι, σε κάποια θα δεις υψηλότερα FPS με την μια και σε κάποια με την άλλη. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται πάνω κάτω.

Προσωπικά, προτιμώ την Nvidia λόγω πιο σταθερών drivers, αν και πλέον η AMD έχει ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος.

Από την άλλη, η AMD σου δίνει το Freesync. Το Gsync της Nvidia το βρίσκεις σε λιγότερες οθόνες, και συνήθως πιο ακριβες. Βέβαια, η οθόνη που διάλεξες υποστηρίζει και τα δύο, οπότε δεν είναι θέμα.

Φώτης Φράγκος απάντησε πριν 2 έτη

Κάτι τελευταίο,η μητρική που με έχει δυσκολέψει περισσοτερο απ όλα.Η Gigabyte b550 Aorus Elite v2 μήπως είναι καλύτερη από αυτή που προανέφερα;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στα βασικά χαρακτηριστικά, και η ποιότητα κατασκευής είναι πάνω κάτω η ίδια. Επειδή έχω MSI μητρική, μπορώ να πω ότι το BIOS τους είναι αρκετά βολικό.