Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕρωτηση για linux ubuntu
Νικος Μπαζιωτης ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, προσφατα με βαση τον οδηγο σας εγκατεστησα το ubuntu παραλληλα με τα windows με πολυ καλα αποτελεσματα. Θα ηθελα να ρωτησω γινεται να αλλαζω το συστημα χωρις να κανω επανακινηση του υπολογιστη και με ποιον τροπο; Προσπαθωντας δε να κατεβασω καποιες εφαρμογες μεσω του λογισμικου του ubuntu κατεβαιναν μεν δεν μπορεσα δε να βρω που εχουν αποθηκευθει για να τις ανοιξω και με ποιον τροπο να τις ανοιξω. Σας ευχαριστω.

3 Απαντήσεις

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νίκο.
Δεν γίνεται να αποφύγεις την επανεκκίνηση για να κάνεις την εναλλαγή λειτουργικού συστήματος, από την στιγμή που έχεις επιλέξει το dual boot. 
Αρκετοί όμως έχουν επιλέξει ένα λειτουργικό σύστημα στο οποίο έχουν εγκαταστήσει εικονική μηχανή μέσω της οποίας μπορούν και τρέχουν άλλα λειτουργικά συστήματα. Αυτοί γλυτώνουν την επανεκκίνηση.
Όσον αφορά το Λογισμικό Ubuntu. Διαλέγεις την εφαρμογή που θες να κάνεις εγκατάσταση και αφού δώσεις τον root κωδικό θα γίνει αυτόματα η εγκατάσταση.
Από την στιγμή που έχει γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής σου, πάτα στο πλήκτρο των windows στο πληκτρολόγιο και θα σου ανοίξει το μενού με τις εφαρμογές-προγράμματα. Στο κελί ψηλά, που λέει "Αναζήτηση στον Υπολογιστή σας", γράψε τα δυο-τρία πρώτα γράμματα της εφαρμογής που ψάχνεις και θα την βρεις.

Νικος Μπαζιωτης απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπερα, ευχαριστω για την απαντηση, υπαρχει καποιος οδηγος για εικονικη μηχανη;

Κώστας Κατσάνος απάντησε πριν 6 έτη

Εδώ μπορείς να διαβάσεις για το τι είναι η εικονική μηχανή:
https://www.pcsteps.gr/61067-virtual-machine-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE/#___virtual_machine-3

Και εδώ για το πώς να δημιουργήσεις μια :
https://www.pcsteps.gr/69058-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE-windows-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1/#__Windows-3