Dimitris ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπερα. Γνωρίζεται αν υπαρχει τρόπος να μάθω αν email με αποστολέα του τύπου {Service@intl.paypal.com} αφορά ηλεκτρονικό ψάρεμα? Μάλλον εχω πέσει θύμα απάτης από δήθεν paypal. Αν γινετε θα ήθελα απάντηση σύντομα καθώς ειναι επείγων το θέμα. 

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.paypal-community.com/t5/PayPal-Basics/How-to-tell-if-an-email-is-from-PayPal/td-p/197656

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστω Γιωργο.
Διπλα απο το μαιλ του paypal μου διχνει και αυτού που μου εστιλε υποτιθετε κατι χρήματα. Αυτο ειναι φυσιολογικό? Εγω ομως έκανα τεστ με εναν φιλο μου εστιλε ενα μικρο ποσο για δοκιμη.Εκει βλεπω ενα τελειος διαφορετικό περιεχόμενό του μαιλ και δεν φαίνεται το μαιλ του αποστολέα χρημάτων. Αρα τι λέτε γι αυτη την περίπτωση? 
Και κατι άλλο. Στον λογαριασμό μου στο paypal δεν εχει έρθει τίποτα...... Δεν θα έπρεπε να έβλεπα κάτι? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Όπως το περιγράφεις σίγουρα το mail ήταν ψεύτικό. Από την στιγμή που στον λογαριασμό σου δεν φαίνεται τίποτα, δεν υπάρχει αμφιβολία. 

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Ναι αυτό σκεφτομαι και εγω. Το κακό της υπόθεσης ειναι οτι εστειλα μέσω dhl και το οποίο ποσό πληρώθηκε από εμένα ένα netbook. Το οποίο τώρα μάλλον το κλαίω. Βλακεία μου που δεν του έδωσα το paypalme αντί το email γιατί εδώ δεν θα μπορούσε να με κοροϊδέψει. Τώρα την πατησα...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με το courier μήπως ακυρώνεται η αποστολή; 

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Δεν γινετε καθώς το εχει παραλάβει το πακέτο....(usa) πήγε.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Τότε δυστυχώς την πάτησες. Βεβαιώσου άλλη μία ότι δεν μπήκαν σίγουρα τα χρήματα στον λογαριασμό σου.
Πέρα από αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι και γι αυτό αυτές οι συναλλαγές θέλουν προσοχή. 

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Δεν ξέρω αν μπορώ να απευθυνθώ στο fbi μέσω καταγγελίας? Ευ όσων εχω ολα τα έγραφα, αποδεικτικό από dhl τελώνιο καθώς και όλα τα μαιλ που εχω λάβει από τον τύπο καθώς και του δήθεν paypal?

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Για να καταλάβετε το θέμα περιληπτικά ειναι το εξης.
Πούλησα ένα netbook από αγγελια μέσω σιτε. Κανονίζουμε το ποσό (το κόστος + τα μεταφορικά + ολα τα έξοδα) καθώς πήγε Αμερική, dhl + τελώνιο. Συμφωνούμε στην τιμή και του δινω το μαιλ του paypal. (εδω ήταν το λάθος μου που την πατησα).Έρχεται από paypal μήνυμα οτι έχουν κρατηθεί χρήματα απο τον εν λόγο τύπο,όμως οχι ατο ποσό που συμφωνήσαμε αλλα πολλά περισσότερα. (εδω ήταν το δεύτερο λάθος μου που δεν υποψιάστηκα τίποτα).
Του κανω προώθηση το μαιλ να το δει μήπως έγινε καποιο λάθος και μου απαντά οτι ολα ειναι οκ με το ποσό. Πακετάρω το δέμα και το δινω dhl. Του κανω προώθηση τα σχετικά έγγραφα και τον ενημερώνω και σε 2 μέρες ειχε παραλάβει το πακέτο. Περιμένω 1.2 μέρες ακόμα και δεν βλεπω κατι στο paypal. Mου ερχονται και αλλα μαιλ από paypal για δήθεν τεχνικά προβλήματα και οτι σε λίγα 24 ωρα θα μουν τα χρήματα. Περιμένω αλλα τίποτα....
Στο τελευταιο μαιλ που έλαβα καταλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Λόγο του προβλήματος ανάφερε του paypal κρατήθηκαν παραπάνω χρήματα (300 ευρώ) και μου ζηταει να καταθέσω μέσω wistern wnion το παραπάνω ποσό ώστε μετά να μου το κάνουν πίστωση.
Σε αυτό το διαστημα εχω στείλει στον τύπο πάνω από 10μαιλ και φυσικά αυτός στον κόσμο του, δεν παραδέχεται τίποτα από αυτά που του λέω.
Δεν ξέρω πως να κινηθώ....

Dimitris απάντησε πριν 6 έτη

Πριν λίγο έστειλα μαιλ την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, να δούμε αν θα μου απαντήσουν και τι.Αν δεν λάβω τίποτα θα τους πάρω τηλ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλύτερα να κάνεις ότι σου πει η δίωξη, γιατί εμείς δεν είμαστε ενημερωμένοι πάνω στο θέμα, ειδικά στην περίπτωση που ο αγοραστής μένει σε χώρα εκτός Ευρώπης.
Πάντως, έχω την εντύπωση ότι η δίωξη θα σου ζητήσει να κάνεις μήνυμα με κάποιο κόστος, καθώς δεν νομίζω να είναι αυτεπάγγελτο. 

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα ,το όνομα αποστολέα (μετά το @) πρέπει να είναι όπως είναι η ιστοσελίδα της εκάστοτε εταιρίας/ καταστήματος κλπ...
Αν δεν υπήρχε το .intl θα ήταν γνήσιο. Το όνομα αποστολέα νομίζω πως δεν μπορεί να καμουφλαριστεί όπως γίνεται με τους επισυναπτόμενους συνδέσμους.  Δες περισσότερα εδώ.
  https://support.microsoft.com/en-us/windows/protect-yourself-from-phishing-0c7ea947-ba98-3bd9-7184-430e1f860a44
(βάλε εσύ τα Ελληνικά.) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ κλικ επάνω στο σύνδεσμο.
 
Σε κινητό ,πιέζεις παρατεταμένα στο λινκ με το χέρι για "Αντιγραφή συνδέσμου" και πας στην εφαρμογή των μηνυμάτων να δεις το πραγματικό.
 
Αυτά ,πριν κάτι μήνες τα ανακάλυψα μόνος μου.  
 
Εσύ είσαι. Κι εγώ είμαι που ήμουν και τότε. Θυμάσαι κάποτε πόσες απαντήσεις δίναμε εδώ μέσα...Περασμένα μεγαλεία ρε συ... (Είχα άλλο προφίλ που εγώ ζήτησα να διαγραφεί.)

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

****ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ κλικ**** ,εννοώ για τον επισυναπτόμενο σύνδεσμο σε ένα email που λαμβάνεις.
Όταν είσαι σε υπολογιστή βεβαίως. Όταν είσαι πχ σε κινητό ,κάνεις όπως εξηγώ παραπάνω.