Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕρωτηση σχετικως με τα tv boxes
george airman ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας!Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης,σε σχεση με τα tv boxes:Μπαινουν στο ιντερνετ,σε browsers?Eχουν browsers?Μπορεις να κατεβασεις καποιον browser που επιθυμεις?Το Xiaomi mi tv stick,που εχω(αυτο που κυκλοφορει και στην Ελλαδα,απο την εγχωρια αγορα το πηρα),δεν εχει καποιον ενσωματωμενο-προεγκατεστημενο browser και οταν μπαινω στο playstore,για να κατεβασω εναν,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ CHROME,OYTE TON OPERA,OYTE TON MOZILLA!!!!Μονο κατι ασχετους...''tv browsers'',που αν τολμησεις και κατεβασεις καποιον απο αυτους,οχι μονο θα σε δυσκολεψει πολυ να μπεις να δεις τα mails σου,οχι μονο θα στα δειξει περιεργα,αλλα και δεν μπορεις να προχωρησεις,γιατι δεν εχει ουτε ''add new page''!!Συνεπως,εχω συμπερανει,μετα απο το πολυωρο παιδεμα μου με το στικ της xiaomi οτι δεν κανει για να βλεπεις τα mails σου,σε οποιονδηποτε browser,μονο για netflix ειναι,YouTube,αντε και καμια αλλη εφαρμογη απλη!
Εχω και το Η96 Max 4K 32GB,το οποιο αγορασα προ 3 ετων περιπου απο το Banggood και το οποιο,ναι μεν εχει ενσωματωμενο-προεγκατεστημενο τον Chrome,αλλα και μπορεις να κατεβασεις απο το Playstore οποιονδηποτε browser θελεις,αρα και τα mails σου ειναι μια χαρα!Το προβλημα με αυτο ειναι οτι μου πεταει καθε 2 λεπτα στην οθονη,ο,τι και να βλεπω-λειτουργω μια καρτελα με κινεζικα,που βεβαιως δεν την καταλαβαινω,ενω εχω επιλεγμενη γλωσσα συστηματος τα Ελληνικα και ως γλωσσες πληκτρολογιου Ελληνικα και Αγγλικα!Εχω δοκιμασει τα παντα,να ενημερωσεις,να επαναφορες εργοστασιακων ρυθμισεων ξανα και ξανα,μεχρι και απενεργοποιηση ολων των ειδοποιησεων,ολων των εφαρμογων που υπαρχουν στο μηχανημα(και του συστηματος),ομως ματαια!!!!Το πινακακι με το κινεζικα(εχω πατησει και ολους τους πιθανους συνδυασμους στα κουτακια που εχει,χωρις να ξερω τι παταω) παλι και παλι ξεπροβαλει καθε 2 λεπτα στην οθονη,κανοντας τα νευρα μου τσαταλια!!!!!
Η ερωτηση μου λοιπον αφορα αφενος σε αυτα τα 2 συγκεκριμενα tv boxes που διαθετω,αν θα μπορουσα να γλιτωσω απο αυτα τα προβληματα που σας περιεγραψα,αφετερου αν υπαρχει οποιοδηποτε tv box στην Ελληνικη 'η ξενη-ιντερνετικη αγορα,που εχει ενσωματωμενους browsers και μπορεις να κατεβασεις απο το Playstore ο,τι μα ο,τι εσυ θελεις,ειτε browsers ειτε οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη,χωρις περιορισμους,ελλειψεις!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!
Με εκτιμηση και πολλες ευχες

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Τα TV BOX με Android έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχει και ένα κινητό. Απλά επειδή πολλές εφαρμογές δεν είναι φτιαγμένες για χειριστήριο, θα χρειαστείς σίγουρα ποντίκι.

Τα TV BOX με Android TV έχουν λιγότερες δυνατότητες, αλλά είναι ειδικά φτιαγμένα για χρήση με χειριστήριο. Υπάρχει τρόπος να κάνεις side load εφαρμογές εκτός αυτών που είναι διαθέσιμες στο store.

Όσο αφορά το θέμα με το Η96, λογικά απλά ήταν φορτωμένο με bloatware.

george airman απάντησε πριν 2 έτη

Γεια σου Γιωργο.Πώς κανω side load κατεβασμα εφαρμογων?Τί ειναι το bloatware και πώς γλιτωνω απο αυτο?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

To bloatware είναι το άχρηστο λογισμικό, συνήθως με διαφημίσεις, που μπορεί να προσθέσει ένας κατασκευαστής.

Αν είναι root το TV BOX, μπορείς να δεις αν γίνει απεγκατάσταση από το σχετικό εργαλείο, αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν αλλάξεις ROM. Ωστόσο, δύσκολα θα βρεις συμβατή ROM.

Όσο αφορά το sideloading, δες εδώ.

george airman απάντησε πριν 2 έτη

Σ' ευχαριστω πολυ!