Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕρώτηση για αγορά τηλεόρασης
Γιώργος Ανωνυμάκης ρώτησε πριν 6 έτη

Αυτό το διάστημα ψάχνω για καινούρια τηλεόραση. Θα διαθέσω μέχρι 400 ευρώ και σκέφτηκα να πάω σε 4Κ και smart και συγκεκριμένα την LG 43 UK6750. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: επειδή το περιεχόμενο 4Κ είναι περιορισμένο, ακόμα και σειρές που κατεβάζω, τις έχω σε FHD, θα έχω κάποιο πρόβλημα στην εικόνα (άσχημη ανάλυση κλπ); Επίσης, έχω και Xbox One το οποίο δεν παίζει σε 4Κ. Θα μπορεί να παίξει άνετα και χωρίς να μου χαλάει την εικόνα στη νέα τηλεόραση ή να προτιμήσω αγορά μιας τηλεόρασης FHD;

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.
Όταν παίζεις Full HD υλικό σε 4K τηλεόραση, ο μηχανισμός του upscaler προσαρμόζει την εικόνα. Το πόσο καλή είναι η προσαρμογή εξαρτάται από την ποιότητα του upscaler.
Τέλεια εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι, αλλά στις καλές τηλεοράσεις, είναι αρκετά ικανοποιητική. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι καλό να δεις μια τηλεόραση σε λειτουργία, πχ στην έκθεση ενός καταστήματος, πριν την αγοράσεις.
Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, η τηλεόραση είναι μια συσκευή που θα έχεις χρόνια, και σίγουρα στο μέλλον το 4K υλικό θα έχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Οπότε το να πάρεις μια νέα τηλεόραση Full HD σήμερα, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.
Μπορείς να δεις και το σχετικό βίντεο με τους προβληματισμούς μας για αυτό το θέμα:
https://www.youtube.com/watch?v=pHh80bKM9X0