Γιώργος Λεκάκης ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, έχω κάνει μια μινι έρευνα αγοράς για την απόκτηση laptop. Το χρειάζομαι για τη σχολή μου(ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ) και για οικιακη χρήση. Έχω καταλήξει σε 2 επιλογές οι οποίες είναι:

  1. Lenovo IdeaPad Flex 5 14ARE05 (Ryzen 5-4500U/16GB/256GB/FHD/W10)
  2. Lenovo IdeaPad 5 14IIL05 (i5-1035G1/16GB/512GB/FHD/W10 Home)

Το μεν πρώτο μου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνω σημειώσεις με πενάκι, το μεν δεύτερο έχει μεγαλύτερη μνήμη(Θέλω οπωσδήποτε 16GB RAM) . Εσείς τι θα επιλέγατε στη θέση μου;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

Adam Kapetanakis απάντησε πριν 3 έτη

Η σχολή που είσαι απαιτεί να είσαι όλη μέρα εκεί οπότε σίγουρα θα θες να μην είσαι συνέχεια με ένα φορτιστή. Εγώ την σχολή την έβγαλα με ένα MacBook Pro όπου καθόμουν κι έκανα εργασίες και διάβασμα 8 ώρες σερί σε βιβλιοθήκη και η μπαταρία δεν τελείωνε. Θα σου πρότεινα είτε να πας σε ένα MacBook Air με Μ1 επεξεργαστή(περίπου 1000€) είτε σε ένα iPad Pro όπου δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το apple pencil για ηλεκτρονικές σημειώσεις. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Γιώργο

Στα συγκεκριμένα μοντέλα η μνήμη δεν είναι αναβαθμίσιμη, οπότε αν πας στα 8GB, θα μείνεις εκεί

Προσωπικά, θα πήγαινα στο μοντέλο με τα 16GB για πιο άνετα multitasking. Ωστόσο, δεν γνωρίζω πόσο σημαντικό και πρακτικό είναι για εσένα το πενάκι.

Όσο αφορά την αυτονομία, θα συμφωνήσω με τον Adam ότι τα MacBook είναι κορυφή. Ωστόσο, μιλάμε για εντελώς διαφορετική κατηγορία προϊόντων.

Γιώργος Λεκάκης απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας!!