Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΕρώτηση για αλλαγή RAM σε AM3+ μητρική με εγκατεστημένο AM3 επεξεργαστή.
Jose Armando ρώτησε πριν 8 έτη

Γειά χαρά!

Έχω μια μητρική που υποστηρίζει εως 32GB RAM. Είναι η ASUS Crosshair V Formula socket AM3+ http://www.asus.com/Motherboar... με εγκατεστημένο το τελευταίο BIOS που είχε κυκλοφορήσει για τη συγκεκριμένη... Λόγω προβλημάτων με τις τρέχουσες RAM που έχω, σκεφτόμουν να τις αλλάξω με τις G.SKILL F3-14900CL8D-8GBXM http://www.gskill.com/en/produ... οι οποίες είναι στα 1866 Mhz και απ'τις πιο γρήγορες σε αυτά τα "κυβικά" και σε σχετικά καλή τιμή. Στο site τις G.SKILL τις έχει ως συμβατές με την μητρική μου, αλλά εγώ αναρωτιέμαι αν θα είναι όντως συμβατές εκτός απ'την μητρική ταυτόχρονα και με τον επεξεργαστή μου ο οποίος είναι ο AMD Phenom II X6 @ 3.2 Ghz socket AM3.

Διάλεξα τις συγκεκριμένες μνήμες για την λειτουργία τους στα 1866Mhz στο 1,5v και τη χαμηλή απόκρισή τους CL8, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν αυτό που θέλω να κάνω το επιτρέπει ο επεξεργαστής μου μιας και είναι AM3 socket άρα υποδεέστερος θεωρητικά από το AM3+ socket της μητρικής αν το καταλαβαίνω σωστά.

Αυτό το πράγμα είναι που με κάνει να μην καταλαβαίνω αν θα έχει συμβατότητα και σταθερότητα το σύστημά μου στα 1866 MHz και με τον memory controller του AM3 CPU , πάνω σε AM3+ μητρική, η θα εμφανιστούν πάλι προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει τώρα ο υπολογιστής με τις μνήμες που έχω τώρα.

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Ευχαριστώ!

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μην ανοίγεις 2 ερωτήσεις για το ίδιο θέμα